Internacional

Tres anys de sequera

Competicions europees. El FC Barcelona és un clar favorit a recuperar el títol de la lliga europea; el Reus Deportiu i el Moritz Vendrell buscaran d'entrada passar als quarts de final

Els equips catalans fa tres temporades que no guanyen la lliga europea, i en aquesta volen recuperar el tron. Al llarg de la història els clubs de Catalunya han dominat aquesta màxima competició europea i han guanyat 36 dels 48 títols que s'han disputat. En les tres últimes campanyes, els títols van ser per al Coinasa Liceo –dos de consecutius– i per al Benfica, que va guanyar l'última edició. Tres anys de sequera per als catalans ja havia passat dues vegades abans, de l'any 1986 al 1988 i del 1990 al1992.

En la lliga europea d'enguany hi ha tres conjunts de Catalunya que lluitaran pel títol, cada un amb possibilitats diferents. Són el FC Barcelona, el Reus Deportiu i el Moritz Vendrell, tot i que sembla que els blaugrana són els que aspiren a més. El Barça, que va guanyar la darrera lliga europea el curs 2009/10, té un grup complicat en què es trobarà el Porto –etern aspirant al títol i que va ser segon la campanya passada–, el Viareggio i el Herringen, contra el qual comença la competició. El Reus Deportiu lluitarà per les dues primeres posicions que donen la classificació per als quarts de final amb el Valdagno –que va disputar la final a quatre el curs passat i és el campió italià–, i l'Oliveirense. El rival més accessible és l'Iserlohn, amb els quals els roig-i-negres juguen avui.

Estrena del Vendrell

Finalment el Moritz Vendrell debuta en la lliga europea després de la seva gran campanya passada, en què va guanyar la CERS i va ser tercer en la lliga. En el seu grup es trobarà l'actual campió, el Benfica, amb el qual ja s'ha enfrontat en la recent copa Continental, que els portuguesos han guanyat. El Dinan Quevert francès –primer rival dels del Baix Penedès– sembla el rival directe per estar entre els dos millors del grup i passar a quarts, mentre que el Diessbach no hauria de donar problemes. El Coinasa Liceo, el quart equip de l'OK Lliga, té un grup amb rivals sense gaire nom però complicats, com ara l'Amatori Lodi, el Valongo i el Saint Omer.

Mantenir el domini en la copa de la CERS

Cinc equips catalans disputaran aquesta temporada la copa de la CERS, amb la intenció de mantenir el domini que van mostrar el curs passat, en què tres conjunts de Catalunya van jugar la final a quatre. El Vic, finalista en l'última edició, s'estalvia la primera fase i ha entrat directament als vuitens de final. Els altres quatre tornen a la CERS. El Noia Freixenet i el Monbus Igualada van disputar la lliga europea la campanya passada i en la primera eliminatòria tenen rivals fàcils, el Lió i el Wimmis, respectivament. L'ICG Software Lleida i el Voltregà hi tornen després d'alguns anys absents d'Europa. El Lleida ho tindrà accessible, contra el Walsum, mentre que el Voltregà és el que ho té més complicat contra el Bassano, que va jugar la final a quatre en l'última edició i havia guanyat el títol en l'anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)