Internacional

Quim Paüls és el nou seleccionador espanyol

Hoquei sobre patins. El tècnic català era el seleccionador estatal júnior, ajudant de l'equip absolut i responsable de la promoció

La Federació Espanyola de Patinatge ha fet la tria que en principi semblava més lògica i ha designat el tècnic Quim Paüls nou seleccionador espanyol absolut d'hoquei sobre patins en substitució de Carles Feriche, que fa una setmana va anunciar que deixava el càrrec. L'entrenador de Terrassa ja treballava dins de la federació estatal i era el responsable de promoció, el seleccionador estatal júnior i l'ajudant de Carles Feriche en la selecció estatal absoluta. Quim Paüls també assumirà el càrrec de director tècnic i serà el responsable de la configuració final del cos tècnic de les diferents facetes de l'hoquei sobre patins en la Federació Espanyola de Patinatge.

Dos subcampionats

Com a seleccionador espanyol júnior Quim Paüls va portar els seus equips a aconseguir dues medalles de plata. La primera va ser en el campionat d'Europa del 2012 que es va disputar a la localitat francesa de Saint-Omer, en què van perdre la final contra Portugal. El segon subcampionat va ser en el mundial que s'ha disputat aquesta mateixa temporada a Colòmbia, en què van perdre la final, novament contra els portuguesos. L'entrenador català es va incorporar al cos tècnic de la Federació Espanyola de Patinatge el desembre del 2011 després de deixar el càrrec de director tècnic del FC Barcelona al final de la temporada 2010/2011.

Una vida vinculada al FC Barcelona

Quim Paüls, de 52 anys, ha estat vinculat gran part de la seva trajectòria com a jugador i entrenador amb el FC Barcelona. Va jugar més de deu temporades en el primer equip blaugrana i va guanyar com a títols més destacats sis copes d'Europa i cinc lligues estatals. Amb 32 anys va decidir penjar els patins al final de la temporada 1992/1993. En aquesta etapa de jugador també va formar part de la selecció espanyola i va conquerir un campionat mundial i tres campionats d'Europa. La seva faceta com a entrenador va començar el 1993 com a coordinador dels equips base del Barça i segon entrenador del primer equip, fins que en la temporada 1996/1997 va anar a entrenar l'Alcobendas, un club que llavors tenia vinculacions amb el Barça. Després de tres anys dirigint els madrilenys en la màxima categoria va tornar al Barça, on va fer diverses tasques fins que en la temporada 2005/2006 va ser nomenat entrenador del primer equip. En les quatre temporades en què hi va ser, va guanyar quatre títols de l'OK Lliga, dues lligues europees, dues copes i una copa de la CERS, entre altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)