Internacional

El campió, dos habituals i un novell es disputen el títol

Hoquei sobre patins. El Voltregà és l'únic català en la final a quatre de la copa d'Europa femenina. Dos conjunts francesos, el Coutras i el Noisy Le Grand, i l'Alcorcón l'acompanyen

El Voltregà afronta aquest cap de setmana la final a quatre de la copa d'Europa femenina amb la intenció de revalidar el títol que va aconseguir l'any passat a Girona i que seria el seu quart títol de la història. El conjunt de Sant Hipòlit intentarà igualar en el palmarès el Biesca Gijón, que té quatre títols. Aquests dos conjunts són els únics que han guanyat aquesta màxima competició europea de clubs que es va crear el 2007 i que diumenge coronarà el seu vuitè campió.

El conjunt osonenc, que s'enfrontarà al Noisy Le Grand francès en la semifinal, és un dels grans equips europeus ja que, a banda dels tres títols, té un subcampionat i una quarta posició. El Voltregà ha participat en set de les vuit edicions i l'única absència va ser el 2010, ja que els equips catalans no van disputar l'acabada de crear OK Lliga femenina l'any anterior i no es van classificar per a Europa. El seu pitjor resultat va ser quedar eliminat en els quarts de final del 2012. La trajectòria del Voltregà en aquesta edició ha estat marcada per les golejades. Va superar el Vordemwald suís en l'eliminatòria prèvia per 8-1 i 1-10, i va humiliar l'Ely anglès per 16-0 i 0-9 en un sol cap de setmana, ja que els dos partits es van disputar a Sant Hipòlit.

L'Alcorcón disputa per segon cop la competició europea i per segon cop s'ha classificat per la final a quatre. En l'edició del 2010 va debutar en la copa d'Europa femenina i va aconseguir un brillant segon lloc. Enguany va entrar directament en els quarts de final i va deixar fora de la competició el conjunt alemany de l'Iselhon (1-4 i 4-2).

Els dos conjunts francesos que s'han classificat per a la final a quatre són el Coutras –l'organitzador de la final a quatre– i el Noisy Le Grand. Tots dos han disputat les vuit edicions de la copa d'Europa femenina amb resultats diversos. El Coutras disputarà la seva quarta final a quatre, i el seu millor resultat són dues terceres posicions el 2009 i el 2010, i dos quarts llocs. Com a organitzador aspira a arribar a la seva primera final i a lluitar pel títol de campió. En aquesta edició va entrar directament en els quarts i el Bassano italià no va ser rival ja que va guanyar els dos partits per 1-4 i 6-1.

El Noisy Le Grand jugarà la segona final a quatre de manera consecutiva, ja que també va ser present a Girona l'any passat, en què va acabar quart. Aquesta va ser la seva millor classificació en la copa d'Europa femenina, en què també va ser cinquè en l'edició inaugural del 2007. Sens dubte va ser el que va tenir més problemes per arribar a la final a quatre, ja que després de tenir una fàcil fase preliminar contra el Bury anglès (16-0 i 2-19), es va enfrontar al Biesca Gijón en els quarts. El conjunt francès va eliminar el quatre cops campió europeu molt ajustadament. El va superar a casa per 3-2 i va empatar (3-3) a la pista asturiana.

Els quatre equips tenen jugadores catalanes

Els quatre equips que disputaran la final a quatre de la copa d'Europa femenina tenen jugadores catalanes a les seves files. No cal dir que el nombre més elevat militen en el Voltregà, que disposa també de l'asturiana Natasha Lee i la jugadora nascuda a San Juan (Argentina) Carolina Herrera. L'Alcorcón té a les seves files tres jugadores d'Igualada: Maria del Moral, que fa diverses temporades que hi és, i les germanes bessones Teresa i Raquel Bernadas, que s'hi van incorporar a l'inici d'aquesta temporada. El Coutras francès té a les seves files una altra jugadora igualadina, Anna Gil, que també va fitxar a l'inici d'aquesta campanya, quan el conjunt igualadí va estar a punt de desaparèixer. En el Noisy Le Grand hi juga la portera d'Arenys de Mar Laia Salicrú, que també va emigrar aquesta temporada quan el Girona, on va jugar els darrers anys, va anunciar que ho deixava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)