Internacional

Tres ossos durs a quarts

Hoquei sobre patins. El Barça visita demà el Valongo, revelació a Portugal; el Reus rep el Benfica, campió d'Europa, i el Moritz Vendrell juga a casa amb el Valdagno, campió de copa

Amb els comparses eliminats, la lliga europea ha entrat per fi en la fase d'alt voltatge i els tres rivals dels tres conjunts catalans que demà afrontaran l'anada dels quarts de final, són equips amb un gran potencial. Ha arribat, doncs, la fase de la penalització, i ja no es poden cometre errors substancials. L'actual campió d'Europa, el Benfica, serà el rival del Reus, amb l'handicap afegit d'haver de jugar la tornada a Portugal. Les molèsties físiques d'Adroher –va descansar a Sant Sadurní dimarts– en són un altre, però cal esperar que estigui a punt. El Barça jugarà contra el Valongo, l'equip revelació de la lliga portuguesa aquest curs i que ha estat líder durant moltes jornades passant la mà per la cara al mateix Benfica i tot un Porto. I el Vendrell rebrà el Valdagno, campió de la copa italiana, tant enguany –una gran sorpresa perquè el Forte dei Marmi de Pedro Gil i Enric Torner s'ho havia de menjar tot– com l'any passat, i campió de lliga. L'argentí Carlos Nicolía, és l'estendard del joc dels italians, que també tenen l'argentí Matías Platero. El Valdagno té recursos i va ser capaç de guanyar a Reus (4-6) sense Nicolía. De figures n'hi ha un grapat, perquè al Benfica, per exemple, és difícil triar. Els catalans Guillem Trabal, que torna a Reus, i Marc Coy tenen al costat els internacionals portuguesos Neves, Rafael o Rodrigues, i l'incombustible argentí Carlos López, botxí blaugrana en la semifinal 2013. És un equip que fa respecte.

Quarts de final. Anada
Porto - Liceo
22.00 h
Valongo - Barça
19.00 h
Moritz Vendrell - Valdagno
20.00 h
Reus - Benfica
21.30 h Els partits de tornada es jugaran el 12 d'abril.
Final a quatre. 3 i 4 de maig
La seu encara s'ha de determinar.

Derrota a Valongo fa 36 anys

Fa 36 anys, el Barça va perdre a Valongo en la copa d'Europa. Va ser el 24 de juny de 1978 (5-3). En l'anada de la semifinal, però, ja havia resolt l'eliminatòria per un escandalós 8-0. Els blaugrana, amb Trullols, Vilapuig, Villacorta, Torres, Centell i Brasal i dirigits per Josep Lorente, es van endur el títol, el primer de vuit consecutius. El Valongo, un equip que basa part del seu potencial en la capacitat defensiva, ha apel·lat al record d'aquesta gesta per atraure gent al seu pavelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)