Internacional

Màquines de fer gols

Hoquei sobre patins. El Forte dei Marmi i el Breganze, rivals del Noia i l'Igualada en la final a quatre de la CERS, són els més ofensius de la lliga italiana

No són invencibles i presenten vulnerabilitats defensives, però els rivals del Noia i l'Igualada aquest cap de setmana en la final a quatre de la CERS, el Forte dei Marmi –l'amfitrió– i el Breganze, duen al seu ADN un accentuat esperit golejador. Els dos primers de la Lega Nazionale encapçalen també el capítol de gols marcats amb una mitjana que intimida. El Forte, l'actual líder i ja campió de la fase regular a dues jornades del final, ha marcat 201 gols en 24 partits. O sigui una mitjana esfereïdora de 8,37 gols per partit. N'ha rebut 85 –3,54 per partit–. El Breganze, segon, n'ha fet 143. Per tant, la seva mitjana és de 5,95 gols per matx. N'hi han fet 101 –4,20 per partit–. Pel que fa als catalans, el Noia, que competirà contra el Forte, té una mitjana de 3,95 gols per partit i l'Igualada, de 3. No golegen amb tanta promiscuïtat, cert, però saben guardar millor la roba. El Noia encaixa 3,17 gols cada partit de mitjana i a l'Igualada n'hi fan 3,45.

Quant a capacitat al davant, la primera lectura espanta, la veritat. Però cal tenir en compte que malgrat que les puntes de llança del campionat italià són conjunts de qualitat contrastada –el Valdagno, que va vèncer dissabte al Vendrell en la lliga europea, per exemple, és quart–, el nivell mitjà de la competició és sensiblement inferior en l'OK Lliga. Sense anar més lluny, el Forte va tenir una mitjana de gols menor quan va jugar els vuitens contra l'ICG Software Lleida –4-5 a la Terra Ferma i 6-6 a Itàlia–, tot i que va mantenir la seva filosofia. Els registres del rivals del Noia a casa s'accentuen, i això el fa encara més perillós, perquè jugarà davant del seu públic. Un exemple és l'eliminatòria de quarts de final contra el Turquel portuguès. El conjunt de Roberto Crudeli –jugador-entrenador de 50 anys– va perdre a la pista lusitana per 5-3 i va remuntar amb virulència a casa per un escandalós 14-3. El Noia, per tant, farà bé de plantejar un partit travat i sense alegries per evitar que la maquinària que activa generalment l'ímpetu de Pedro Gil es posi en marxa a ple rendiment. Res de partit trencat: control. El mateix li passarà a l'Igualada, que confia a fer mal en els contraatacs.

Golejadors: Gil i Cacau

Els principals arguments ofensius del Forte dei Marmi són el català Pedro Gil (53 gols) i l'italià Alberto Orlandi (47). Els segueix el gallec Pablo Cancela (43) i el català Enric Torner (29). El capocannoniere del Breganze és el brasiler procedent del Bassano Cacau amb 42 gols. El segon més prolífic és el veterà portuguès Ricardo Silva (35), i després ja trobem Gastón de Oro (30), un altre exjugador del Bassano, i Mattia Cocco (26).

EL LÍDER

8,37
gols per partit
ha marcat el Forte dei Marmi en els 24 partits de la lliga, i és campió de la fase regular.

EL SEGON

5,95
gols per partit
ha fet el Breganze, segon a 10 punts del Forte dei Marmi quan falten dues jornades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)