Internacional

Bany d'afició i de cava

El Noia Freixenet va rebre l'afecte dels seus aficionats a la plaça de la Vila i els va oferir el títol de la copa de la CERS que va guanyar diumenge a Itàlia

Hi va haver molta complicitat amb els nens dels equips de base, el futur del club

Els jugadors, els tècnics i tots els membres del primer equip, els directius i tots els components del club van viure una celebració històrica amb la rebuda que els aficionats i tot el poble de Sant Sadurní d'Anoia els va fer pel títol europeu de la CERS que van guanyar diumenge a Itàlia. La festa es va iniciar al pavelló de l'Ateneu, on es van reunir els jugadors i van començar a brindar amb cava, per després anar a peu cap a l'Ajuntament escortats pels components dels equips de base de l'entitat que els van fer el passadís d'honor amb els estics aixecats quan van entrar a l'Ajuntament mentre els timbals dels Tabalots sonaven sense parar. Al saló de plens van ser rebuts per l'alcaldessa Susanna Mérida i les autoritats locals i comarcals, i es van fer uns parlaments.

La sortida al balcó dels grans protagonistes va ser anunciada com una alineació destacant les virtuts de cada jugador, i van començar els càntics i els petits missatges dels jugadors a l'afició. Crits de “Marc, fitxa ja” dirigits a Marc Julià, que està cedit pel Barça, i “Capi, no marxis”, intentant que Joan Feixes es fes enrere de la seva retirada anunciada. Una constant van ser les referències a la mainada dels equips de base, l'autèntic futur d'aquest equip, que disposa de vuit homes que es van formar al club.

Demà, a jugar

El Noia no podrà descansar i demà reprendrà l'OK Lliga visitant el Palau Blaugrana per enfrontar-se amb el FC Barcelona (19.30 h), que els farà el passadís d'honor. El partit es juga entre setmana, ja que els blaugrana disputen dissabte la tornada dels quarts de final de la lliga europea.

Veure tota aquesta canalla aquí a baix m'emociona, ja que jo el 1998 estava aquí a baix pensant que podria estar a dalt algun dia
Aleix Esteller
MVP DE LA FINAL
Vull felicitar a totes les persones que han fet possible que avui estiguem celebrant aquest títol
Susanna Mérida
ALCALDESSA DE SANT SADURNÍ
M'he fixat en els ulls dels més petits, de com us miren, i això és una bona dosi d'energia per seguir tirant endavant
Jaume Esteve
PRESIDENT DEL NOIA
Retirar-me d'aquesta manera, amb un títol, és el somni de qualsevol, i només tinc paraules d'agraïment
Joan Feixas
CAPITA DEL NOIA

Centenars de persones a l'Ateneu

Diversos centenars de persones van seguir la final de la CERS per una pantalla gegant que es va instal·lar al bar de l'Ateneu de Sant Sadurní. La Penya Barretina hi va estar molt representada i, després d'aconseguir la victòria, els seguidors ho van celebrar el títol amb llançaments de petards i amb ampolles de cava.

El talismà Andrea Bocelli

El cantant d'òpera italià Andrea Bocelli, que viu a la ciutat balneària de Forte dei Marmi, va cantar l'himne italià abans de l'inici del partit, tot un luxe tractant-se d'una figura d'àmbit mundial. El cantant cec dóna, pel que sembla, bona sort als conjunts catalans quan intervé en les prèvies d'esdeveniments esportius. En la final de la lliga de campions de futbol de Roma del 2009 entre el Barça i el Manchester United, Bocelli va cantar un fragment d'Il gladiatore, amb la famosa estrofa “Dea Roma, Vincerò, vincerò!” i els blaugrana van superar els anglesos amb molta claredat. Diumenge, Bocelli va posar el preludi a un altre triomf català europeu. Això sí, aquest més patit.

Onzè títol de la CERS per als catalans

Els equips catalans han guanyat 11 dels 34 títols de la copa de la CERS que s'han posat en joc des de la creació de la competició al 1981. La victòria del Noia va trencar l'empat a 10 títols que hi havia entre els equips de Catalunya i els italians. Portugal, amb 9, va tercer d'aquest rànquing i Espanya completa la llista de campions amb 4 títols. El Tordera va ser el primer campió l'any 1986, però fins al 1998 el Noia no va guanyar el segon. El 2001 van arribar un seguit de set títols en nou edicions: el Vic (2001), el Voltregà (2002), el Reus –dos cops el 2003 i el 2004–, el Barça (2006), el Vilanova (2007) i el Mataró (2009). El Vendrell havia aconseguit el darrer el 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)