Internacional

El Barça estripa el Valongo

Lliga europea. El conjunt de Ricard Muñoz accedeix a la final a quatre que pretén organitzar amb autoritat per un global de 10-3 i jugarà contra el Benfica, el campió, com l'any passat

VALONGO1

BARÇA7

El Barça, que ja duia un 2-3 favorable de l'anada, va segellar ahir amb un triomf irrefutable i contundent contra el Valongo per 7-1 l'accés a la final a quatre de la lliga europea que espera organitzar per un global escandalós de 10-3 i jugarà la semifinal contra el Benfica –el vigent campió de la competició– com l'any passat. El segon classificat de la lliga portuguesa va evidenciar impotència contra un Barça motivat que es postula com a favorit de la competició. El club presentarà aquesta setmana la seva candidatura que, d'entrada, s'entreveu com la gran favorita per albergar la fase final.

El conjunt de Ricard Muñoz va sortir conscienciat i endolladíssim per evitar complicacions i en el minut 8 ja dominava per 2-0. Gual va transformar en el minut 3 un penal i Reinaldo, amb un tret exterior, va superar Girao per segona vegada. En el minut 6, Costa havia avisat amb un tret al pal.

Magalhaes va disposar d'una falta directa però el seu tret es va estavellar al travesser (18') i Marc Torra, en un contraatac, va tenir el tercer en el seu estic però Girao va aturar. L'únic punt negatiu des del punt de vista local eren les 9 faltes per 6 del rival. La directa en contra, per tant, era imminent.

El Barça va aguantar i, a més, Pablo Álvarez va clavar el 3-0 en els primers compassos de la segona part, un gol que trencava definitivament els esquemes del Valongo i que l'obligava a assumir molts riscos. Els blaugrana van cometre finalment la desena falta en el minut 33, però els lusitans no ho van aprofitar. José Costa va llançar la directa i Egurrola, incommensurable, la va aturar. El Valongo va cometre la desena falta en el minut 36 però Marc Torra, l'especialista, no va trobar la fórmula per superar Girao. Els portuguesos van despertar amb un gol d'Azevedo, però la rèplica va ser instantània i Marc Torra va transformar un penal (4-1), tallant de soca-rel la tímida insurrecció. A més, Aitor Egurrola va amplificar el seu recital aturant-li un penal a Viterbo. Matías Pascual, amb un tret llunyà; Raül Marín, sorprenent Sampaio –havia substituït el titular Girao–, per darrera de la porteria, i Pablo Álvarez, ben assistit per Marín en un contraatac, van arrodonir la festa blaugrana

FC BARCELONA: Egurrola, Panadero, Gual, Pascual i Pablo Álvarez -equip inicial-; Reinaldo, Marc Torra, Barroso i Raül Marín. VALONGO: Girao, Azevedo, Pinto, Costa i Silva -equip inicial-; Araujo, Viterbo, Nuno Rodrigues, Magalhaes, Sampaio (p.s.). GOLS: 1-0 (3') Gual, de penal. 2-0 (8') Reinaldo. 3-0 (26') Pablo Álvarez. 3-1 (40') Azevedo. 4-1 (41') Marc Torra, de penal. 5-1 (47') Matías Pascual. 6-1 (49') Marín. 7-1 (49') Pablo Álvarez. ÀRBITRES: Carmazzi i Eccelsi (Itàlia).
Porto-Moritz Vendrell
Benfica-Barça *La final a quatre es jugarà els dies 3 i 4 de maig en una seu que el CERH encara ha de determinar

Barroso es lesiona en un dit de la mà

L'única nota negativa del partit des del punt de vista blaugrana va ser la lesió del jove Xavi Barroso. El valor del planter es va lesionar la falange distal del tercer dit de la mà dreta durant la primera part del partit d'ahir i no podrà jugar la setmana vinent la copa llatina a Portugal amb la selecció espanyola sub-23, tot i que ahir a la tarda encara s'havia de sotmetre a més revisions mèdiques. El seleccionador estatal, Quim Paüls, farà públic el nom del seu substitut en els pròxims dies. El Barça jugarà el seu pròxim partit el dia 27 d'abril al migdia a la pista del Lleida en la 25a jornada de l'Ok Lliga.