Internacional

El Barça i el Noia consumen el vuitè doblet dels catalans

Competicions europees. Tot i haver dominat en la copa d'Europa amb solvència, el poder italoportuguès en l'arrencada de la CERS ha impedit més plens dels equips de casa

El 2014 ha estat un any de plenitud per a l'hoquei sobre patins català. El Barça, diumenge passat contra el Porto, i el Noia en una final dramàtica contra el Breganze, van guanyar els dos títols europeus. Els blaugrana recuperen la lliga europea després d'una sequera que durava des del 2010 i els de Sant Sadurní van obtenir la CERS de manera brillant a Itàlia superant tant el Forte dei Marmi, l'amfitrió, en les semifinals, com el Breganze en la final. El doblet català no es tastava des del 2009, quan el Reus va embogir amb la seva setena copa d'Europa 37 anys després i el Mataró, tot i baixar a primera estatal aquell mateix curs, va conquerir la CERS a la pista del Lloret contra els amfitrions. Encara que pugui semblar que el doblet català hagi estat molt factible durant la història, només s'ha produït en vuit ocasions.

El Barça i el Reus van obtenir el títol en el curs 2003/2004 i els blaugrana van compartir protagonisme amb el renaixement del Voltregà en la campanya 2001/2002. Els de Sant Hipòlit van ser el 1966 els primers campions d'Europa de la història. En la temporada 2000/2001 els blaugrana van repetir lliga europea i el Vic va guanyar la de la CERS, el seu primer títol europeu. En la 1997/1998 el gran Igualada de la dècada dels noranta va aconseguir el màxim trofeu i el Noia de Manel Barceló va completar un any genial en què també havia guanyat, contra tot pronòstic, la copa a Blanes amb el títol de la CERS. Encara que pugui semblar estrany, la conxorxa entre l'Igualada i el Noia va donar a l'hoquei català el seu primer doblet copa d'Europa-CERS de la història. Malgrat que els catalans havien dominat amb solvència la màxima competició, la CERS no es va començar a jugar fins al curs 1980/1981 i va estar dominada pels clubs portuguesos i italians, amb una incursió del Tordera en la campanya 1984/1985 que va trencar el paradís italoportuguès de setze títols (nou d'italians i set de portuguesos) en les disset primeres edicions.

La recopa desapareguda

Entre el 1976 i el 1996 es van jugar 20 edicions de la recopa, una competició reservada als campions de copa, amb tres títols catalans. El Reus la va guanyar en el curs 1983/1984, el Barça en la temporada 1985/1986 i el Noia es va coronar en la campanya 1987/1988. L'any que el Reus va guanyar la recopa, el Barça va guanyar la copa d'Europa i el Voltregà hauria pogut consumar l'únic triplet català de la història si no hagués perdut la final contra el Novara italià, un gran equip.

El 2014: perfecte

El Barça recuperarà l'OK Lliga, que l'any passat va volar cap a Galícia. Els blaugrana també van guanyar la supercopa a principi de curs al Vendrell i precisament els penedesencs van reiterar el seu domini en la copa a Lleida. Ple absolut, doncs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)