Internacional

França i Suïssa accepten el repte del Tricentenari

Hoquei sobre patins. S'enfrontaran a la selecció catalana i al Noia Freixenet els dies 5 i 6 de juliol a l'Olímpic de l'Ateneu de Sant Sadurní en un format de final a quatre

Les seleccions de França i Suïssa completen el cartell de la copa Tricentenari que es jugarà al pavelló Olímpic de l'Ateneu els dies 5 i 6 de juliol. Els rivals d'aquestes dues seleccions que afrontaran la setmana posterior l'europeu són Catalunya i el Noia Freixenet, l'amfitrió. La copa Tricentenari és un torneig amb format de final a quatre que vol recordar els fets del 1714 des d'un vessant ludicoesportiu i que organitzen el Noia, la Federació Catalana de Patinatge i la Secretaria General de l'Esport.

Portugal no vindrà perquè no té previst sortir del seu país en tota la fase d'entrenaments per no mostrar les seves cartes, conscients que, amb la nova fornada de jugadors, hi tenen molt a dir, i els italians tampoc no han volgut jugar.

Sigui com sigui, la copa Tricentenari serà el preludi dels actes de commemoració del desè aniversari del mundial B conquerit el 2004 a Macau per Catalunya i que, posteriorment, va ser anul·lat oficialment quan la FIRS va revocar l'admissió de la federació catalana arran de les pressions exercides des del govern espanyol. Aquest altre capítol s'escenificarà al Palau Blaugrana a l'octubre, que és quan es compliran els 10 anys de tot plegat.

El millor cartell possible

Tenint en compte les circumstàncies exposades, l'emergent França i la clàssica Suïssa són les millors seleccions possibles del continent europeu i confirmen un cartell prou atractiu tant pel retorn de la selecció catalana com per poder fer el primer i prematur tast del nou Noia 2014-2015.

L'èxode de jugadors catalans cada cop de més volada a la lliga francesa i el treball impulsat per la seva pròpia federació amb el planter està donant fruits. França ja ha derrotat Itàlia en algun dels darrers creuaments internacionals. En el mundial d'Angola 2013, per exemple, els francesos van caure contra Espanya per un ajustat 5-3 en els quarts de final. Van acabar vuitens. En els europeus, els seus majors èxits van ser els tercers llocs el 2010 i els quarts llocs del 2012 i el 2008.

Suïssa, per la seva banda, es va encallar en la fase de grups i no va accedir als quarts. Espanya i el Brasil van ser les seleccions classificades del seu grup. Els helvètics presenten en el seu palmarès més recent el subcampionat del món que va obtenir contra tot pronòstic el 2007 a Montreux. Suïssa va ser quarta el 1936 en el primer mundial que es va jugar i va obtenir el bronze el 1950 a Milà. En els europeus, va ser subcampiona el 2006 a Monza i quarta el 2004. En les beceroles de l'hoquei, va ser subcampiona el 1937 i bronze el 1950, el 1934, el 1931 i el 1927.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)