Internacional

Revàlida per al campió etern

Hoquei sobre patins. Amb un noranta per cent de catalans, la nova selecció espanyola de Quim Paüls lluitarà per obtenir el vuitè europeu seguit

El debut del tècnic Quim Paüls i la seva petita revolució quant a convocats es posen a partir d'avui a prova a Alcobendas en l'europeu d'hoquei sobre patins. L'equip espanyol, format per nou catalans i un gallec, té l'ocasió d'obtenir el seu vuitè títol consecutiu. El seu principal rival serà la selecció portuguesa, que en el darrer campionat jugat en terres lusitanes va discutir amb determinació el domini del conjunt que aleshores dirigia Carles Feriche i que ara arriba a la cita amb ganes de tancar per fi el cicle del rival. Jordi Bargalló va donar el triomf a l'equip estatal fa dos anys (4-5) en la final de Paredes davant dels amfitrions amb un gol a sis segons del final que va valer un títol. Més aviat pobre, l'europeu el juguen sis seleccions amb un format de lligueta tots contra tots a una volta. L'Espanya-Portugal de dissabte podria servir per decidir el títol si cap dels dos no ha comès abans un excés d'errors inesperats. El periple victoriós de la selecció espanyola en els europeus va començar l'any 2000 a Wimmis (Suïssa). El combinat espanyol acumula 61 triomfs seguits i va perdre el seu darrer partit contra Itàlia en la semifinal del mundial 2003 a terres portugueses.

Portugal, que ja ha batut Espanya diversos cops en les categories de base en els últims temps, disposa d'una formada prometedora. El paradigma és el jove Hélder Nunes, estrella al Porto, que ja va demostrar a bastament al Palau en la final four que és un gran jugador, molt perillós en les faltes directes. També destaca el golejador de l'Oliveirense Gonçalo Alves. La tercera en discòrdia ja no se sap si és Itàlia o França, que en els darrers anys està accelerant i que diumenge passat va empatar amb Catalunya en la copa del Tricentenari.

Espanya manté part del bloc que va guanyar el mundial d'Angola el 2013 amb Jordi Bargalló (Liceo), Marc Gual (Barça), Jordi Adroher (Breganze), Luis Gil (Forte) i Xavi Barroso (Barça), però ha incorporat saba nova. Els porters són Xavi Malian (Liceo), que s'estrena, i Xevi Puigbí (Oliveirense), que ja havia format part del grup en el darrer europeu. També debuten Xavi Costa (Reus), Pablo Cancela (Forte dei Marmi) i Ton Baliu (Igualada).

PROTAGONISTA

L'equip ha agafat bon to i falta veure com competeix. Tenim un equip amb garanties
Portugal ha guanyat els amistosos i a França l'he vist molt bé. Suïssa no té el nivell de França
Quim Paüls
TÈCNIC SELecció ESPANYOLA
Dilluns 14 de juliol
20.30 Cerimònia inaugural 21.30 Alemanya-Espanya
Dimarts 15 de juliol
18.30 Suïssa-Itàlia
20.00 França-Portugal
Dimecres 16 de juliol
18.30 Alemanya-Itàlia
20.00 Suïssa-Portugal
21.30 Espanya-França
Dijous 17 de juliol
18.30 Suïssa-França
20.00 Portugal-Alemanya
21.30 Espanya-Itàlia
Divendres 18 de juliol
18.30 França-Alemanya
20.00 Portugal-Itàlia
21.30 Suïssa-Espanya
Dissabte 19 de juliol
19.00 Itàlia-França
20.30 Suïssa-Alemanya
22.00 Espanya-Portugal
23.45 Cerimònia de clausura *El campionat es disputa amb el sistema de lligueta a una volta tots contra tots.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)