Internacional

S'acaba la ratxa de títols

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola, amb nou catalans, només va empatar contra Portugal, es va quedar sense el vuitè títol consecutiu i la campiona va ser Itàlia

PORTUGAL6

ESPANYA6

La selecció espanyola, formada per nou catalans i un gallec, no va poder guanyar el vuitè títol europeu de manera consecutiva. El seu empat contra Portugal en l'últim partit de la lligueta va donar el títol de campió d'Europa a Itàlia per tercera vegada en la seva història. Els italians no eren els millors en un europeu des de l'any 1990 quan van guanyar el que es va fer a la localitat italiana de Lodi. En aquella ocasió l'actual seleccionador italià, Massimo Mariotti, era un dels jugadors que van aixecar el trofeu.

La selecció espanyola necessitava la victòria per ser campiona per dissetena ocasió en la història però no ho va aconseguir. De fet ni un sol minut del partit va tenir el títol a les seves mans, ja que l'empat inicial no li valia, i molt aviat es va veure per darrera en el marcador. Els portuguesos es van avançar en el minut 3 i en el 5 ja guanyaven per 0-2. La defensa de la selecció espanyola no funcionava, l'atac no creava perill i els nervis es notaven a dins de la pista. Al descans es va arribar amb una mínima desavantatge després que Marc Gual transformés una falta directa.

En la segona meitat els dos equips van anar a buscar la victòria, Espanya per ser la campiona i Portugal per assegurar-se la segona posició. Pedro Gil, que va fer quatre gols i va ser el màxim golejador del campionat, va empatar però, els portuguesos es van tornar a avançar de dos gols (2-4) amb 34 segons de marge. La reacció va ser immediata i en el minut següent i amb 26 segons va arribar el 4-4.El partit estava trenca, els dos equips tenien ocasions i l'encert anava a ràfagues. A cinc minuts del final Portugal va tornar a fer dos gols seguits, aquest cop en 10 segons de diferencia. Els jugadors de Quim Paüls no es van rendir i van seguir lluitant. Van disposar d'una falta directa que van desaprofitar. El gran capità, Pedro Gil, va tornar a mostrar el seu poder golejador i va marcar dos gols, situant el 6-6 en el marcador a 40 segons de la fi. L'empat era insuficient, es va buscar el gol del triomf i del títol però no va arribar i Itàlia va ser la campiona.

ESPANYA: Xavier Malián, Marc Gual, Jordi Bargalló, Jordi Adroher i Pedro Gil –equip inicial–; Xavi Costa, Ton Baliu, Pablo Cancela, Xavi Barroso i Xavi Puigbí. PORTUGAL: Angelo Girao, Valter Neves, Diogo Rafael, Ricardo Barreiros i Joao Rodrigues –equip inicial–; Hélder Nunes, Luis Viana, Gonçalo Alves, Jorge Silva i Jorge Correira. GOLS: 0-1 (3') Joao Rodrigues. 0-2 (5') Barreiros. 1-2 (10') Marc Gual, de falta directa. 2-2 (24') Pedro Gil. 2-3 (32') Diogo Rafael. 2-4 (32') Jorge Silva. 3-4 (33') Xavi Costa. 4-4 (33') Pedro Gil. 4-5 (35') Luis Viana, de falta directa. 4-6 (35') Joao Rodrigues. 5-6 (39') Pedro Gil. 6-6 (40') Pedro Gil. ÀRBITRES: Alessandro Da Prato i Alessandro Eccelsi (Itàlia). Van mostrar targeta blava a Diogo Rafael, Valter Neves i Jordi Bargalló. FALTES: 11 d'Espanya i 7 de Portugal.

Hoquei patins. Ok Lliga

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
  Descens
Darrera actualització: 07-06-2014 22:30:59

Els italians pateixen per guanyar França per 5-4

La selecció italiana va celebrar de valent la seva victòria contra França (5-4) en el primer partit de la jornada, ja que li permetia situar-se primera de la lligueta i aspirar al títol, a l'espera que Espanya no guanyés Portugal en l'últim partit de la jornada. L'enfrontament entre italians i francesos va tenir moltes alternatives i Itàlia va haver de patir força per aconseguir la victòria i finalitzar invicte el campionat. Els francesos es van avançar en el marcador i després d'empatar dues vegades els italians van arribar amb un 2-3 en contra al descans. Tot just iniciar-se la segona meitat, França es va tornar a avançar (2-4). La reacció italiana va ser ràpida i en sis minuts ja havien capgirat el resultat amb el 5-4. La lluita, però, va continuar i la victòria d'Itàlia no va estar assegurada fins al xiulet final.