Internacional

Tataranni és detingut, no rep l'or i va de dret al calabós

Hoquei sobre patins. L'italià va ser arrestat a la graderia per dos guàrdies urbans d'Alcobendas vestits de paisà quan celebrava el títol europeu. L'endemà va ser alliberat

Si féssim un guió cinematogràfic en què el trist protagonista no pogués rebre una medalla d'or amb la resta de companys de la seva selecció perquè dos policies locals vestits de paisà el detinguessin a la graderia i el campió d'Europa passés la nit al calabós d'una comissaria situada al costat mateix del pavelló i l'endemà mateix l'alliberessin, pensaríem que la història no s'aguanta, que no té ni cap ni peus. Amb tots els matisos que es vulguin, això és el que va passar dissabte a la nit al pavelló Amaya Valdemoro d'Alcobendas. L'empat entre Portugal i Espanya (6-6) va atorgar el títol –24 anys després– a Itàlia, que ho celebrava a la graderia tot esperant rebre la copa de campiona absolutament inesperada i les corresponents medalles. El campionat es va disputar amb una lligueta a una volta i sense fase final. En l'enfrontament anterior Massimo Tataranni, el capocannoniere de 36 anys, havia marcat el 5-4 decisiu contra França i s'havia convertit en l'heroi de l'hoquei transalpí dotze anys després d'haver jugat el seu darrer europeu.

Vet aquí, però, que dos guàrdies urbans d'Alcobendas vestits de paisà el van detenir abans de la cerimònia i se'l va endur. “El seu crim: haver celebrat el títol europeu. Això, pel que sembla, no ha agradat a un policia vestit de civil, que potser confonent-lo amb un seguidor fanàtic, li va donar un cop de puny. Hi van intervenir després més col·legues, sempre vestits de civil, i això va desfermar una baralla. La policia local va detenir Tataranni”, explica en la seva crònica el lloc web de referència www.hockeypista.it, que hi afegeix que de seguida van ser informats del cas el president de la federació espanyola, Carmelo Paniagua, el president de la federació italiana, Sabatino Aracu, el Ministeri d'Afers Estrangers i l'ambaixada d'Itàlia a Madrid.

Un cop alliberat pel jutge a quarts de dues de la tarda de diumenge després de la intervenció de l'advocat d'ofici Darío García Aznar i amb la col·laboració d'un traductor, el jugador del Valdagno va rebre la medalla d'or al davant de la comissaria. “Pujava a la graderia a celebrar el títol quan un home em va donar un cop de puny al nas. No vaig entendre que era un policia. He passat la nit en una habitació de tres per tres i no he dormit. He mantingut la moral pensant que érem campions”, relatava. Els italians diuen que la policia nacional va admetre que la detenció dels agents locals havia estat precipitada i excessiva. Segons la Gazzetta dello Sport, Tattarini és a casa i col·labora amb les autoritats italianes per si hagués de comparèixer a judici, ja que els dos agents haurien pogut denunciar-lo per resistència a l'autoritat.

Aracu: “brutal”

Sabatino Aracu va fer diumenge un comunicat oficial en què qualifica de “brutal i sense cap justificació” la detenció i en què remarca que el jugador no va poder rebre els honors de campió. “Tataranni no ha fet res que justifiqui la detenció. Es va limitar a celebrar la victòria igual que la resta de components de l'equip. Els policies anaven vestits de paisà i ell duia la samarreta de la nostra selecció. L'incident taca un campionat exemplar. Demanarem explicacions i excuses.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)