Internacional

El Barça busca el ple mai vist

Hoquei sobre patins. Els blaugrana, que diumenge van guanyar la supercopa, aspiren a sis títols per trencar la maledicció que persegueix la devaluada copa Intercontinental

El Barça té l'oportunitat històrica de fer un ple de títols en una mateixa temporada, cosa mai vista en la secció d'hoquei sobre patins, bastit amb la cirereta de la devaluada copa Intercontinental. Els blaugrana ja tenen al sarró la supercopa espanyola després de derrotar diumenge passat a Reus el Liceo (4-5) en una veritable prova de foc. Els pròxims títols que disputarà el conjunt de Ricard Muñoz són la copa Continental, contra el Noia, i la intercontinental, contra el Petroleros de Mendoza. Després, arribaran l'OK Lliga, la copa i la lliga europea, les competicions clàssiques de cada temporada. El club ha volgut donar des de l'inici de la fase de preparació feta al Muntanyà a l'agost un missatge per evitar l'obsessió per obtenir el sextet de títols, però és evident que amb la plantilla que té el Barça –idèntica a la del curs passat– aspira al sis de sis.

Sigui com vulgui, el cas és que les quatre vegades que el Barça ha guanyat aquest títol d'àmbit mundial que enfronta al campió d'Europa amb el de l'Amèrica del Sud –la primera edició teòrica, amb triomf blaugrana el 1983, però, va ser una lligueta denominada mundial de clubs, i no és considerada oficialment com a copa Intercontinental–, n'hi ha faltat algun dels altres.

Desprestigiada

No ens enganyem, la copa Intercontinental no té ni de bon tros el prestigi i la rellevància que hauria de tenir. El seu malviure és el fruit de la precarietat econòmica d'aquest esport, ras i curt. En 27 anys de vida si es compta la primera oficial el 1987, només se n'han disputat 12 edicions. Generalment, o bé l'equip campió de sud-amèrica fa escala a Europa perquè ja havia de venir per una altra causa o el club català, espanyol o portuguès li paga el viatge i l'estada per assegurar-se un títol. No oblidem que la majoria de grans jugadors argentins juguen fora del seu país, i això debilita molt els clubs argentins. Aquest darrer mètode el va utilitzar el Reus, que va derrotar al pavelló Olímpic precisament el Petroleros l'any 2010 (4-1). El Barça només va perdre la final del 1986 contra la Unión Vecinal de Trinidad (Argentina) –eren altres temps–. Els altres campions han estat el Liceo (5 títols), la UVT, el Barcelos, el Benfica, el Follonica i el Reus amb una corona cadascun.

LES INTERCONTINENTALS
2008/2009
Barça-Concepción (3-1)
2005/2006
Barça-Olímpia (8-3)
1997/1998
Barça-UVT (13-1)
1983/1984
Barça* *Es va jugar a Sertãozinho (Brasil) el febrer del 1983 una lligueta entre 8 equips. Els blaugrana van guanyar els 7 partits en aquesta primera edició, també denominada mundial de clubs. El Porto va ser segon. El Barça el va derrotar (4-1). No es considera oficialment com a intercontinental.
LES TEMPORADES
Títols 2008/2009
OK Lliga i copa Intercontinental. Perduts 2008/2009
Lliga europea i copa.
Títols 2005/2006
OK Lliga, copa de la CERS, copa Continental i copa Intercontinental.
Perduts 2005/2006
Lliga europea i copa.
Títols 1997/1998
OK Lliga, copa Intercontinental i Lliga Catalana.
Perduts 1997/1998
Lliga europea i copa.
Títols 1983/1984
OK Lliga, lliga europea, copa continental i copa Intercontinental.
Perduts 1983/1984
Copa.

Tres títols en quatre dies

Un cop guanyada la supercopa, l'equip de Ricard Muñoz afrontarà la copa Continental en qualitat de campió de la lliga europea i el seu rival serà el Noia, el campió de la CERS. L'anada es jugarà diumenge vinent a Sant Sadurní i la tornada, el diumenge 27 al Palau. El Barça, per tant, ajornarà fins al dimarts 23 l'inici de l'OK Lliga per la coincidència amb la competició europea. Els blaugrana encetaran la lliga a la pista del Moritz Vendrell i també endarreriran la segona jornada a casa contra el Calafell. L'equip de Muñoz jugarà la copa Intercontinental a casa el 12 d'octubre contra el Petroleros de Mendoza.

La final esperpèntica

Una de les finals més esperpèntiques és la que van protagonitzar el 2010 el Liceo contra l'Huracán i que es va jugar gairebé d'amagat. De fet, el Liceo va anunciar en primera instància l'enfrontament com un partit amistós, i després va rectificar. La causa del tal esperpent van ser les eleccions en el màxim organisme de l'hoquei sobre patins mundial i el desgovern que existia en aquell moment. Per acabar-ho d'adobar, el club argentí feia dies que anunciava al seu lloc web que el partit es tractava de la copa Intercontinental mentre el Liceo anunciava l'amistós. L'entrada a Riazor, encara bo, va ser gratuïta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)