Internacional

Duel d'alt nivell europeu

Hoquei sobre patins. El Barça lluitarà per encarrilar avui a l'Ateneu (12.30 h) la copa Continental contra un Noia que apel·la al sentit tàctic

El Noia Freixenet rep avui a casa el Barça en l'anada de la final de la copa Continental (12.30h), que enfronta els dos guanyadors de les competicions europees del curs passat. Els blaugrana hi accedeixen en qualitat de vencedors de la lliga europea, mentre que els de Sant Sadurní es van endur la CERS. La tornada es jugarà dissabte vinent al Palau Blaugrana.

El Barça espera millorar el joc que va oferir en la supercopa, tal com va dir el seu tècnic –va admetre que havien estat de sort–, ja que, malgrat que es van acabar enduent el títol, no van acabar d'oferir el seu millor nivell. El Barça busca el segon títol del curs dels sis que disputarà aquesta temporada. El rendiment del Noia és una incògnita però és evident que la motivació contra els blaugrana té sempre un grau superlatiu. La temporada passada, per exemple, el Noia va ser l'únic equip capaç de restar punts al Barça en la primera volta de la lliga, esgarrapant un empat a l'Ateneu en un partit de molta tensió.

Tots dos equips es van trobar en una eliminatòria similar fa dues temporades, en la supercopa. Els blaugrana es van imposar tant en l'anada com en la tornada (1-3 a fora i 6-1 al Palau). Els resultats del Noia durant la pretemporada no han estat especialment desacats fins ara, però el convenciment del club és que l'equip pot fer un salt endavant gràcies a les noves incorporacions quan el grup estigui conjuntat. El Noia s'ha reforçat amb tres jugadors sorgits del seu propi planter. Francesc Bargalló és un veterà que sembla disposat a allargar el seu estat de gràcia en la tercera etapa al club. Eloi Albesa mai no ha triomfat en el primer equip del conjunt de l'Ateneu i se'n mor de ganes, i Borja Ferrer també es proposa lluir per fi a casa seva després d'una etapa farcida d'èxits al Calafell i d'haver conegut món en campanyes anteriors.

L'actual campió és el Benfica, que va superar el Moritz Vendrell en els dos partits (3-5 al Vendrell i 5-0 a Lisboa). El Barça s'ha endut la competició 16 vegades –la darrera, en l'exercici 2010-2011–i va perdre la final del 1987 contra el Liceo. El Noia va guanyar el títol el 1989 i va perdre les finals del 1988 contra el Liceo i la del 1998 contra l'Igualada.

Afrontem el duel amb molt de compromís i molta il·lusió. Em sento un privilegiat pel fet de poder gaudir d'aquests partits
Haurem d'oferir la nostra millor versió si volem obtenir un bon resultat. Tenim els cincs sentits posat en el partit contra el Noia
A nivell individual, són els millors amb el millor porter. Nosaltres tenim més treball tàctic
Ferran López
Tècnic del NOIA FREIXENET
L'Ateneu és una pista molt difícil i el Noia acostuma a tenir sempre les idees molt clares
Ricard Muñoz
TÈCNIC DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)