Internacional

El títol de millor del món

Hoquei sobre patins. El FC Barcelona lluitarà avui per guanyar la copa Intercontinental contra el conjunt argentí del Petroleros YPF de Mendoza, que és el campió sud-americà

El títol de millor equip del món es posa en joc aquest vespre al Palau Blaugrana amb la disputa de la copa Intercontinental. El FC Barcelona –el campió de la lliga europea– i el conjunt argentí del Petroleros YPF de Mendoza –el campió sud-americà–, es veuran les cares amb l'objectiu d'aconseguir la victòria i el títol. Els dos protagonistes ja saben el que és disputar aquesta final, però només un ha aixecat el trofeu. Els blaugrana van aconseguir el títol en tres ocasions, els anys 1998, 2006 i 2009, mentre que els argentins van disputar la final el 2010, però van perdre contra el Reus Deportiu. La copa Intercontinental no es disputa cada temporada, els problemes econòmics i de desplaçaments a un costat i a l'altre de l'Atlàntic ho han impedit. La temporada passada sí que es va jugar i el Benfica portuguès va guanyar el títol, contra l'Esport Recife del Brasil.

La triple corona

El Petroleros YPF de Mendoza va aconseguir guanyar els tres títols importants l'any 2013, imposant-se en el campionat argentí de clubs, la lliga nacional A i el campionat sud-americà. Aquest darrer títol, que va guanyar per segona vegada, va ser el que li permet disputar la copa Intercontinental contra el Barça. La final del torneig sud-americà es va disputar a Santiago de Xile i el Petroleros YPF es van imposar a la Unión de San Juan, també de l'Argentina, per 5-1.

Per a aquesta Intercontinental el Petroleros ha reforçat el seu conjunt actual i ha tornat a reunir l'equip triple campió. Fa unes setmanes, l'entrenador, Ariel Santaolaya, va abandonar el seu càrrec i els jugadors van demanar que per a aquest partit tornés Víctor Bazán, que va ser el tècnic que els va portar a l'èxit el 2013 i que ara està dirigint l'Impsa. També han tornat els germans Julián i Lucas Martínez, que en aquesta temporada estan jugant al Social de San Juan. L'altre reforç és David Páez, que no havia jugat a l'equip, però, per la seva trajectòria i categoria, van decidir demanar que els donés un cop de mà i ell ho va acceptar de seguida.

PROTAGONISTES

És un equip dissenyat per competir en aquest tipus de competicions
Ricard Muñoz
TÈCNIC DEL fc bARCELONA

A UN SOL PARTIT

El títol de campió es decidirà al Palau Blaugrana (21 h, Esport 3 i Barça TV)
P
orters:
Valentín Grimalt, Mariano Godoy i Franco Rivas.
Defenses:
Matías Baieli (capità) i Yamil Famar.
Mitjos:
David Páez, Claudio Famar, Lucas Martínez i Nicolás Flores.
Davanters:
Julián Martínez, Pablo Amado, Jorge Ulagnero i Facundo Gutiérrez.
Entrenador:
Víctor Bazán.
És el segon cop que jugo aquesta final, no és normal en nosaltres. Ho estem gaudint
Matías Baieli
cAPITÀ DEL PETROLEROS
Jugarsobre parquet és un problema, però ens hi estem intentant adaptar i creiem que ho hem solucionat
Víctor Bazán
ENTRENADOR DEL PETROLEROS
És la meva tercera final de la Intercontinental i mai l'he guanyat al Palau
Aitor Egurrola
CAPITÀ DEL FC BARCELONA

David Páez, un vell conegut en el conjunt rival

David Páez tornarà a jugar al Palau Blaugrana, i aquest cop ho farà amb els colors blau i negre del Petroleros de Mendoza. El jugador argentí va militar al Barça 13 temporades i es mostra molt il·lusionat per poder jugar contra alguns dels seus excompanys i visitar el seu antic club. De fet, David Páez, de 38 anys, no pertany al Petroleros, però com que actualment no té equip, el club de Mendoza va contactar amb ell perquè els reforcés en l'intent d'aconseguir guanyar aquest important títol. Páez qualifica els anys que va passar com a blaugrana “dels més meravellosos” de la seva vida i reconeix: “Gràcies al Barça sóc el que sóc com a esportista”. Diu que està en forma i que ho demostrarà en el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)