Internacional

Bona memòria històrica

Seleccions. Catalunya presentarà dissabte a Vilafranca els mateixos deu jugadors i Anglaterra en portarà nou en la reedició de la final de Macau 2004

La reedició de la final del mundial B del 2004 jugat a Macau entre Catalunya i Anglaterra reunirà gairebé al cent per cent els mateixos protagonistes dissabte vinent al municipal de Vilafranca a partir de dos quarts de vuit del vespre. Catalunya presentarà la formació idèntica i només hi haurà un jugador de la selecció d'Anglaterra que faltarà a la cita. El seleccionador català Jordi Camps, per tant, ha convocat els porters Víctor Agramunt i Ernest Freixes, i els jugadors de pista Quim Casalí, Ivan Tibau, David Busquets, Juli Anguita, Jordi Rodríguez Rodri –encara en actiu a les files del SHUM–, Josep Manel Edo, David Càceres i Abraham Bagés. El seleccionador va confirmar ahir que Edo i Busquets, que van deixar la pràctica activa de l'hoquei sobre patins per prescripció facultativa, també es vestiran de curt. L'equip anglès que va jugar la final va ser el format pel porter Garlick i pels jugadors de pista Pearce, Waethley, Taylor, L'Anson, Barker, Hosking, Austin i Waddingham. El jugador més reconegut és James Taylor, que va triomfar en l'hoquei sobre patins italià a les files del Bassano. Conegut com a Jimbo pel seu físic portentós, el defensa britànic es va retirar en la temporada 2012-2013 i fins i tot va ser homenatjat pel club transalpí després de més d'una dècada defensant els seus colors.

La final, jugada el 23 d'octubre del 2004, va acabar amb el triomf de Catalunya per 6-0. El duel per al tercer i el quart llocs d'aquell mundial B se'l va endur Andorra davant de Macau (2-0).

El fet que sigui Anglaterra el rival i que fa quatre dies consentís una votació legal als escocesos per determinar si volien la independència, atorga encara més simbolisme a la cita en el marc del procés rocós que viu ara mateix Catalunya. De fet, en petita escala, la pressió espanyola que va aconseguir revocar l'admissió provisional catalana a la FIRS en l'assemblea de Roma del 2005 –el TAS havia invalidat abans l'assemblea de Fresno per irregularitats vergonyoses–, ja va ser un avançament del que ara s'està vivint. Catalunya es va guanyar esportivament l'accés al mundial A i mai va poder exercir el seu dret a jugar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)