Internacional

Evitar un any en blanc

Mundial femení. La selecció estatal femenina vol un títol que s'ha resistit als nois, segons en els europeus absolut, sub-20 i sub-17, i en la copa llatina

La selecció espanyola femenina inicia demà el mundial amb la intenció de lluitar pel títol, i si ho aconsegueix podria evitar un any en blanc dels combinats estatals d'hoquei sobre patins. Aquesta campanya no ha estat bona per als interessos de les seleccions espanyoles masculines, que no han guanyat cap medalla d'or i van ser segones en l'europeu absolut, el sub-20, el sub-17 i també en la copa llatina sub-23. Ara les noies poden pujar a dalt de tot del podi, fet que evitaria una campanya sense títols en els grans campionats, un fet que no passava des del 1992. Aquell any les seleccions masculines van ser terceres en l'europeu absolut, el sub-20 i el sub-17, mentre que les noies van ser setenes en el mundial, el primer que disputaven. En els últims 21 anys com a mínim sempre s'havia guanyat una medalla d'or en algun gran campionat: mundial o europeu absolut, mundial o europeu sub-20, europeu sub-17, copa llatina, mundial o europeu femení, i fins i tot en l'europeu femení sub-19 que ja no es disputa. En tots aquests anys es va aconseguir el ple de títols en una ocasió, l'any 2011. Les seleccions espanyoles van guanyar els quatre grans campionats que hi va haver. En nois es van imposar en el mundial absolut, el mundial sub-20 i l'europeu sub-17, i en noies, l'europeu femení. No hi va haver copa llatina ni europeu femení sub-19.

DES DEL 1992

En els darrers 21 anys s'ha guanyat alguna medalla d'or en els grans campionats
ELS PARTICIPANTS
Grup A
França, Suïssa i Estats Units.
Grup B
Espanya, Argentina i Japó.
Grup C
Colòmbia, Xile, Anglaterra i Sud-àfrica.
Grup D
Portugal, Alemanya, Índia i Itàlia.
EL CALENDARI
Diumenge 26
Espanya - Japó
15.00 h
Dilluns 27
Espanya - Argentina
21.00 h
Dimarts 28
Espanya descansa
dimecres 29
Vuitens de final
Dijous 30
Quarts de final
Divendres 31
Semifinals
Dissabte 1
Final
La SELECCIÓ
Porteres
Caterina Ortega (Vilanova)
Teresa Bernadas (Coutras)
Jugadores de camp
Berta Busquets (Palau Plegamans)
Berta Tarrida (Voltregà)
Anna Casarramona (Manlleu)
Sara López (Gijón)
Maria Díez (Gijón)
Laura Puigdueta (Palau Plegamans)
Nara López (Manlleu)
Natasha lee (Voltregà)
Seleccionador
Alberto Mazón

L'últim mundial es va guanyar l'any 2008

La selecció espanyola femenina ha guanyat quatre títols mundials en onze edicions, i a la localitat francesa de Tourcoing buscarà el cinquè. El darrer va ser l'any 2008 al Japó, i des de llavors França els ha impedit tornar a pujar a dalt de tot del podi. El 2010 a Alcobendas les va vèncer en la semifinal (4-3), i el 2012 al Brasil les va derrotar a la final (3-2). Las amfitriones són favorites però també ho és Argentina –en el mateix grup que Espanya–, i també té quatre títols en el seu palmarès, el darrer el 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)