Internacional

Novè lloc final, el pitjor fins ara

Mundial femení. La selecció espanyola, amb vuit catalanes, va golejar Anglaterra en l'últim partit

ANGLATERRA0


ESPANYA10


La selecció espanyola femenina va finalitzar en la novena posició del mundial, la pitjor classificació que mai ha aconseguit en les seves dotze participacions. En el seu últim partit de competició Espanya, amb vuit jugadores catalanes, va golejar Anglaterra per 10-0 i es va assegurar la novena plaça. La sorprenent eliminació en els vuitens de finals contra Portugal va evitar que en aquesta ocasió pogués lluitar per les medalles i el títol.

Fins aquesta edició el resultat més dolent de la selecció espanyola femenina en un mundial era la setena plaça del 1992, quan va fer el seu debut en aquesta competició. Des de llavors sempre havia ocupat una de les tres places de podi menys l'any 1998, en què va ser cinquena. En el seu palmarès Espanya té quatre títols, dos subcampionats i tres terceres posicions.

El partit pel novè lloc contra Anglaterra es va decidir en els primers minuts. Nara López va marcar en els primers 33 segons i en el 4' de joc ja guanyaven per 3-0. En el descans el resultat era de 6-0, i els festival golejador va continuar en la segona meitat fins al 10-0 final. Maria Díez, amb tres gols, va ser la màxima anotadora.

ESPANYA: Teresa Bernadas, Natasha Lee, Sara González, Berta Tarrida i Nara López –equip inicial–; Anna Casarramona, Maria Díez, Berta Busquets, Laura Puigdueta i Cate Ortega. ANGLATERRA: Kasia, Ingham, Barrow, Victoria i Ford. GOLS: 1-0 (1') Nara López. 2-0 (4') Nara López. 3-0 (4') Berta Tarrida. 4-0 (12') Anna Casarramona. 5-0 (17') Maria Díez. 6-0 (18') Maria Díez. 7-0 (32') Maria Díez. 8-0 (32') Berta Tarrida. 9-0 (36') Natasha Lee. 10-0 (38') Natasha Lee, de penal.
Tretzè i catorzè lloc:
Sud-àfrica - Japó
5 - 4
Onzè i dotzè lloc
Índia - Estats Units
6 - 4
Novè i desè lloc
Espanya - Anglaterra
10 - 0
Setè i vuitè lloc
Suïssa - Colòmbia
2 - 1
Cinquè i sisè lloc
Portugal - Itàlia
2 - 1
Tercer i quart lloc
Xile - Alemanya
2 - 0
Final
Argentina - França
3 - 0

Cinquè títol per a l'Argentina

L'Argentina va guanyar la final del mundial i va aconseguir el seu cinquè títol. Las Águilas van derrotar França, la campiona vigent, per 3-0. Adriana Garcia va fer l'1-0 en la primera meitat, i en la segona Lorena Rodríguez i Luciana Agudo van certificar el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)