Internacional

Espanya acaba l'any sense guanyar cap títol

Hoquei sobre patins. El director tècnic de la federació espanyola, Quim Paüls, diu que els resultats han estat per sota de les seves expectatives

Quatre dels grans títols en joc i cap títol. Les seleccions espanyoles no van poder pujar a la part més alta del podi ni en l'europeu absolut, ni en el sub-20, ni en el sub-17, ni en el mundial femení. Ni tan sols en un campionat menor com la copa Llatina sub-23 –amb només Portugal, Itàlia i França– es va poder guanyar la medalla d'or. Els nois van acabar segons en totes les competicions i les noies van ser novenes, la pitjor classificació de la història, en el mundial. Només fa tres anys, el 2011, tot va ser a l'inversa i la selecció estatal va guanyar els quatre grans títols que va disputar: el mundial absolut, el sub-20, l'europeu sub-17 i l'europeu femení. Des de feia 21 anys, les seleccions espanyoles guanyaven com a mínim un gran títol. L'últim any sense emportar-se una medalla d'or va ser el 1992.

El director tècnic de la Federació Espanyola de Patinatge i seleccionador absolut, Quim Paüls, manifesta que aquests resultats han estat per sota de les expectatives i les possibilitats que tenien els diferents equips, però també diu que guanyar tres medalles de plata no és un resultat dolent. Considera, però, que aquestes medalles indiquen on estan actualment i que “el que cal és millorar”. Paüls comenta que no s'ha de canviar la filosofia de joc que tenen les diferents seleccions estatals i diu: “Uns resultats d'un any no han de condicionar una manera d'entendre l'hoquei.” Per ell, els anteriors seleccionadors espanyols van fer una gran feina: “Tant Catxo Ordeig com Carles Feriche ens han deixat el llistó molt alt.” I explica que la pressió per fer-ho be s'assumeix i que si vinguessin d'una etapa de mals resultats també hi hauria la pressió per tornar a guanyar.

EL PROTAGONISTA

Hem treballat per assolir uns objectius que són els més alts, guanyar els ors, i és clar que no ho hem aconseguit

TRES SEGONS LLOCS

L'absoluta, la sub-20 i la sub-17 van guanyar la medalla de plata en els europeus
Considero que les tres plates tampoc són un resultat dolentíssim, sinó un resultat per sota de les nostres expectatives
En el mundial femení es va aconseguir el pitjor resultat de la història
El que és el moll de l'os no es tocarà. Tenim molt clar que la nostra filosofia és jugar un hoquei atractiu i a l'atac, i això no canviarà.
Les nenes han treballat moltíssim per arribar al mundial amb el màxim de garanties, i el resultat no les ha acompanyades. Penso que ho han donat tot
Quim Paüls
DIRECTOR TÈCNIC DE LA FEDERACIÓ ESPANYOLA DE PATINATGE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)