Internacional

Mosaic exclusivament català

Hoquei sobre patins. Els clubs catalans han fet el ple en un 2014 gloriós gràcies als quatre títols del Barça, els dos del Noia i la copa del Moritz Vendrell. El darrer any rodó havia estat el 2002

Els equips catalans han arrodonit un 2014 excepcional en què han signat el ple de títols tant en l'àmbit estatal com en l'internacional. El Barça, amb quatre títols, i el Noia, amb dos, han estat les puntes de llança. El Moritz Vendrell ha completat l'escala de color, el súmmum. El ple no s'obtenia des de l'any 2002, quan el Barça va guanyar la lliga europea, la lliga, la copa i la copa Continental i el Voltregà es va endur la CERS. La Intercontinental no es va jugar i la supercopa encara no estava en el calendari. Els anteriors van ser el 2001, amb un trio del Barça, un títol per al Vic (CERS) i la copa per al Blanes, i el 1998, amb l'Igualada campió de la lliga europea i de la continental, el Barça campió de lliga i la Intercontinental i el doblet del Noia (CERS i copa).

Cronològicament parlant, el primer títol en joc, la copa 2014 jugada a Lleida, la va conquerir contra tot pronòstic el Moritz Vendrell, que va revalidar el títol d'Oviedo 2013 en una final inoblidable contra el Barça. Va ser el tercer títol en dos anys–l'altre és la CERS 2013–i, de fet, en tota la història del club penedesenc amb l'alquimista Guillem Cabestany al capdavant. Va ser tan celebrat o més que els anteriors i va representar la reiteració de la sorpresa, un fet encara més inaudit.

El Barça es va endur la seva 20a lliga europea, en què van tornar a assolir el ceptre en una final a quatre brillant al Palau Blaugrana. Els de Ricard Muñoz van superar el Porto en una final entremaliada i van recuperar el domini. El Noia, per la seva banda, va guanyar la CERS a la pista del Forte dei Marmi superant l'amfitrió en les semifinals i el Breganze en la final amb un gol d'Esteller 37 segons abans del so de la botzina que va coronar una gran remuntada. El segon títol del Barça va ser l'OK Lliga, guanyada amb un marge ampli contra el Liceo. Ja aquest curs, els blaugrana van tornar a sucar enduent-se gràcies a un gol d'or de Pablo Álvarez la supercopa d'Espanya jugada a Reus. Tot seguit, es va jugar la copa Continental, en què el Noia va donar la gran sorpresa en superar el Barça en una final a doble partit històrica per als de Sant Sadurní i farcida de polèmica abans, durant i després dels partits. El Barça va tancar l'any rodó català conquerint la copa Intercontinental contra el Petroleros de Mendoza.

Bones perspectives 2015

De moment, les perspectives per al 2015 són prou bones. El Barça mana en la lliga i n'és el principal favorit, amb el permís del Liceo, és clar –tres punts de marge–. En la lliga europea, l'actual campió també s'entreveu favorit, en aquest cas amb el permís del Porto, el Benfica, el Forte dei Marmi i el Vic. En la copa de la CERS, malauradament, el Noia, el vigent campió, ja està eliminat. La gran basa catalana, però, és el Reus, que no s'endú la competició des del 2004 i que sembla una aposta consistent.

Lliga europea
El Barça va derrotar en la final jugada al Palau Blaugrana el Porto (1-3).
Copa de la CERS
El Noia va guanyar el Breganze (4-3)
Copa Continental
El Noia va superar el Barça en els penals en la final a doble partit.
Copa Intercontinental
El Barça va ser molt superior el Petroleros de Mendoza (6-2)
OK lliga
El Barça va ser campió amb 5 punts de marge respecte del Liceo.
Copa
El Vendrell va eliminar el Liceo, el Reus i el Barça en la final (6-3)
Supercopa
El Barça va derrotar el Liceo (4-5).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)