Internacional

Pocs antecedents europeus

Lliga europea. El Barça i el Vic només s'han enfrontat amb els seus rivals a quarts de final, el Valdagno i el Liceo, en tres partits. Tots dos van guanyar el matx decisiu per accedir a una final

Els enfrontaments de quarts de final de la lliga europea dels dos conjunts catalans que s'hi han classificat, el FC Barcelona i el CP Vic, tenen pocs antecedents. El Barça i el Valdagno italià, i el Vic i el Liceo gallec només s'han enfrontat en tres partits a Europa. Dos van ser en fases prèvies, i el darrer, en la fase final, en què es decidia el títol. Ara es veuran les cares en els quarts de final (7 i 21 de març) i els dos conjunts catalans tindran la tornada a casa.

El Vic i el Liceo es van trobar per primer cop en una competició europea la temporada 1996/97, i va ser en la primera eliminatòria de la lliga europea. Els gallecs van guanyar per 6-3 el partit d'anada, i l'empat a un gol de la tornada va eliminar els osonencs, que no van accedir a la fase de grups. L'altra vegada que el Vic i el Liceo es van trobar va ser en la final a vuit de la lliga europea de la temporada 2008/09 que es va disputar a la localitat italiana de Bassano del Grappa. Els catalans i els gallecs es van enfrontar en la semifinal i el Vic va guanyar per 4-1 amb dos gols de Marc Torra, i un de Romà Bancells i Titi Roca. Després va perdre la final contra el Reus en els penals (2-2). El tècnic del Vic, Ferran Pujalte, va comentar del Liceo: “És un equip fet per guanyar la lliga europea.”

El Barça i el Valdagno s'han enfrontat en dues temporades consecutives. La primera va ser el curs 2008/09 en la fase de grups de la lliga europea. Els blaugrana van empatar a Valdagno (2-2) i van guanyar al Palau per un curt 2-1. En la temporada següent es van trobar en el mateix grup de la final a sis de la lliga europea que es va disputar a Valdagno. Ell Barça va golejar el conjunt amfitrió per 11-3 amb gols de Jordi Adroher (4), Mia Ordeig (2), Carlos López (2), David Páez, Lluís Teixidó i Sergi Panadero. Després va guanyar la final contra el Vic (4-1). El Valdagno és el tercer de la lliga italiana i hi sobresurt la tasca golejadora dels argentins Lucas Ordóñez i el jove Max Oruste. El tècnic del Barça, Ricard Muñoz, destaca dels quarts: “Hem aconseguit l'objectiu de tenir la tornada a casa.”

Barça - Valdagno
2008/09. Lliga europea.
(Fase de grups)
Valdagno - Barça
2 - 2
Barça - Valdagno
2 - 1
2009/10. Lliga europea.
(Final a sis, grup)
Barça - Valdagno
11 - 3
Vic - Liceo
1996/97. Lliga europea.
(1a eliminatòria)
Liceo - Vic
6 - 3
Vic - Liceo
1 - 1
2008/09 Lliga europea.
(Final a vuit, semifinal)
Vic - Liceo
4 - 1

El quadre el completen el gran derbi portuguès i un d'italià

Els altres dos emparellaments de quarts de final seran dos interessants derbis nacionals entre els millors conjunts italians –Forte dei Marmi i Breganze– i els més destacats de Portugal, amb un espectacular Porto-Benfica. En la lliga italiana el Forte dei Marmi és el líder, i el Breganze ocupa la segona posició. El mateix passa en la lliga portuguesa amb el Benfica en el primer lloc i el Porto just al darrere. L'enfrontament entre els dos portuguesos va tenir un antecedent culminant la temporada 2012/13, en què van disputar la final de la lliga europea que es va jugar a Porto. El campió, però, va ser el seu etern rival, el Benfica que va guanyar per un ajustat 6-5 amb un gol d'or en la pròrroga. Aquella va ser la segona final europea que van jugar, la primera va arribar en la recopa del 1983 i el Porto es va emportar el títol (2-2 i 6-5). El Forte dei Marmi i el Breganze no han estat equips capdavanters a Europa fins ara, i tampoc s'han trobat en competició europea en els darrers anys. La temporada passada tots dos van arribar a la final a quatre de la copa de la CERS que es va disputar a Forte dei Marmi. Els locals van perdre en la semifinal contra el Noia, i el Breganze va ser derrotat pels de Sant Sadurní en la final. En la temporada anterior tots dos van arribar als quarts de la CERS i van ser eliminats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)