Internacional

Hoquei sobre patins

Caràcter alemany

El tècnic gironí Quim Puigvert ha portat l'Iserlohn femení a la final a quatre que es jugarà aquest cap de setmana a Manlleu

És la quarta temporada a Alemanya, on va anar per ser el seleccionador femení, i compagina els dos càrrecs

En la quarta temporada disputant la copa d'Europa femenina l'ERG Iserlohn alemany ha aconseguit classificar-se per a la final a quatre, que es jugarà aquest cap de setmana a Manlleu. Bona part de l'èxit de l'equip alemany és degut a la feina del tècnic gironí Quim Puigvert, que l'ha entrenat les darreres quatre temporades, compaginant aquest càrrec amb el de seleccionador alemany femení. L'aventura alemanya de l'entrenador de Riudellots de la Selva, de 47 anys, va començar en el mundial femení del 2010 d'Alcobendas, on era el segon entrenador de la selecció espanyola dirigida per Joan Solé. Els responsables de la federació alemanya van contactar amb ell per si volia fer-se càrrec de la selecció femenina. “D'entrada vaig dir que no”, recorda Puigvert: “No coneixia l'idioma, sonava una mica gros, però em van convèncer per anar a un campus a l'agost, em va agradar el que em van proposar i el 2011 vaig anar cap allà.” Li van aconsellar que la millor manera per conèixer les jugadores i el potencial de l'hoquei sobre patins femení alemany seria entrenar un dels equips de la lliga. El conjunt de l'Iserlohn, que és a prop de la ciutat de Dortmund, on resideix, no tenia tècnic i es va posar en contacte amb ells; de seguida li van dir que sí i es va fer càrrec de l'equip.

A partir d'aquí la seva tasca en la selecció alemanya i al seu club s'ha notat clarament. En el mundial del 2014 la selecció alemanya femenina va ocupar la quarta posició, i amb vista al pròxim mundial –acaba de renovar fins al 2016– volen tornar a lluitar per les medalles i pujar al podi. Pel que fa al club, en les tres temporades completes que ha dirigit l'Iserlohn ha guanyat tres lligues i dues copes. A nivell europeu l'equip ha jugat les darreres quatre edicions de la copa d'Europa femenina, en les tres primeres va ser eliminat en els quarts de final, i en aquesta ha arribat per primer cop a la final a quatre. Les tres eliminacions a quarts, però, van ser contra rivals molt potents que van arribar a la final. La temporada 2011/12, l'Iserlohn va perdre contra el Biesca Gijón, el futur campió, i en la següent va perdre contra el Girona, que va acabar segon. Finalment, el curs passat el va eliminar l'Alcorcón, que va acabant guanyant el títol.

Ara l'Iserlohn ha arribat a la final a quatre i espera fer un bon paper, tot i que és considerat el més fluix dels quatre participants. “Venim sense res a perdre, amb molt a guanyar i a intentar competir al màxim, com fem sempre, amb caràcter alemany”, comenta Quim Puigvert. Del seu rival en la semifinal, el Coutras francès, el tècnic gironí destaca que tenen molt bon equip amb les internacional franceses Adeline Leborgne i Sandra Drouhet, i les jugadores igualadines Anna Gil i Teresa Bernades. Aquesta darrera va guanyar el títol l'any passat defensant la porteria de l'Alcorcón. “Crec que el Coutras i el Manlleu estan un pèl per sobre de la resta, però sempre hi ha sorpreses”, diu Puigvert, que considera “un premi” jugar la final a quatre.

El tècnic està molt satisfet de les jugadores que té a les seves ordres, de les quals quatre són internacionals amb Alemanya. Destaca Maren Wichardt, i esmenta la seva portera, “que ho fa molt bé però que té quinze anys”. Quim Puigvert diu que l'Iserlohn juga bastant bé a hoquei i explica: “Treballem molt, i tinc la sort de tenir un grup de jugadores que volen aprendre. Hi ha jugadores que venien d'un equip en què havien guanyat només dos partits en tota la seva vida esportiva.”

Cap amunt
L'equip de l'Iserlohn i la selecció alemanya han millorat des que Quim Puigvert hi va arribar l'any 2011.
5
títols
ha guanyat l'Iserlohn, tres lligues (2011/12, 2012/13 i 2013/14) i dues copes (2012 i 2014).
4a
posició
va ocupar la selecció alemanya femenina en el darrer mundial del 2014.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)