Internacional

La final catalana està servida

Final a quatre de la lliga europea. El Barça va derrotar el Breganze, l'amfitrió, amb una gran autoritat i avui buscarà el seu 21è títol contra el Vic, que va trencar els pronòstics

BREGANZE1

BARÇA5

El Barça va exercir ahir de favorit contra el Breganze, l'amfitrió, i va obtenir un triomf clar i net que li permetrà jugar avui la final de la lliga europea contra el Vic. El conjunt de Ricard Muñoz va encarrilar el partit amb dos gols en inferioritat numèrica, i, tot i que va perdonar moltes ocasions, va imposar-se amb una gran autoritat.

La segona semifinal va arrencar elèctrica i amb un penal als dos minuts comès per Jordi Adroher sobre Sergi Panadero. Marc Gual va ser l'encarregat d'efectuar el llançament però Ricardo Gnata l'hi va aturar. Els primers minuts van ser igualats, intensos i amb defenses sòlides. El Barça buscava donar velocitat a la bola per trencar la defensa del Breganze i els italians, ràpids contraatacs. Les ocasions més clares eren del Barça, com en una penjada de Gual a Pablo Álvarez buscant un canvi de trajectòria i posteriorment una nova acció personal de Gual. Va entrar sol dins de l'àrea driblant els defensors, va cedir la bola a Marc Torra, però el llançament d'aquest va ser neutralitzat per Gnata.

Els col·legiats van ensenyar blava a Reinaldo García. L'acció deixava els blaugrana en inferioritat, però precisament quan aquesta estava vigent van arribar els dos gols de la primera part. El primer, obra de Pablo Álvarez al minut 19. Va arrencar amb el jugador a la tanca superant Mattia Cocco en velocitat, va acabar entrant a l'àrea en diagonal, mig caient però aguantant la bola va acabar fent l'1-0. Un minut després, amb el Breganze abocat a l'atac, Sergi Panadero va sortir amb una bola a mitja pista i sense la pressió de cap jugador va fer un llançament creuat que va suposar el 2-0.

A la segona part les nou faltes directes, sis blaves i les inferioritats van prendre el protagonisme. Als tres minuts el Breganze va cometre la desena falta i Pablo Álvarez ho va aprofitar per fer el 3-0 amb un ràpid moviment de bola per batre Gnata. Posteriorment el porter li va aturar una nova directa per blava a De Oro. Els italians van trobar-se amb una directa per blava a Marc Gual que Sergi Fernández va aturar a Jordi Adroher. Els dos equips es van quedar amb tres jugadors. Cal destacar una excel·lent aturada del porter del Barça a llançament de Mattia Cocco. Precisament ell va fer falta sobre Álvarez en voler escapar-se aquest per velocitat i va veure una altra blava. L'encarregat de llançar la directa va ser Marc Torra però aquest cop sí, Gnata va aturar-la-hi. El recital de directes va ampliar-se amb l'acumulativa blaugrana llançada de nou per Adroher i una de posterior de Mattia Cocco per blava a Xavi Barroso. Dues aturades de Fernández.

La polèmica va arribar amb el 3-1 del Breganze. Una bola penjada al segon pal va rebotar al patí de Cacau i va anar cap a porteria sense creuar la línia gracies al guant de Fernández, però els àrbitres van donar gol (40'). Dos minuts després Reinaldo García va penjar una bola al segon pal que va creuar-se amb Adroher, que va ficar la bola a la seva porteria. Era el quart del Barça. La quinzena falta italiana va donar una directa llançada per Raúl Marín, que de nou va quedar en res, però va esmenar l'errada cedint una bola a Barroso perquè fes el definitiu 5-1. Abans d'acabar Marín i Giulio Cocco van veure dues blaves més i el mateix Giulio i Torra van tornar-les a fallar.

LES REACCIONS

BARÇA: Sergi Fernández, Gual. Pascual, Panadero i Pablo Álvarez –equip inicial-; Reinaldo, Torra, Barroso i Marín. BREGANZE: Gnata, Silva, Mattia Coco, De Oro i Adroher –equip inicial–; Compagno, Giulio Cocco i Dal Santo. GOLS: 1-0 (19') Pablo Álvarez. 2-0 (20') Panadero. 3-0 (28') Pablo Álvarez. 3-1 (40') Cacau. 4-1 (40') Adroher, en pròpia porta. 5-1 (46') Barroso. ÀRBITRES: R. Torres i M. Guilherme (Portugal). Blava a Reinaldo, Barroso, Marín, De Oro i Cocco. FALTES: 15 el Barça i 17 el Breganze.

LA DADA

No ens han passat per sobre en el quatre contra quatre. Sergi ha estat espectacular i han tingut efectivitat
Guillem Cabestany
TÈCNIC DEL BREGANZE
Hem desmuntat els perills del Breganze. Havíem treballat la inferioritat. Esperem un rival tancat i una final intensa i de pocs gols contra el Vic