Internacional

Reinvenció de la Intercontinental

Hoquei sobre patins. El Barça Lassa, que s'ha de jugar el títol contra l'Huracán de Buenos Aires, proposa als estaments internacionals la reorientació de la devaluada competició

El Barça està disposat a jugar la copa Intercontinental contra l'Huracán de Buenos Aires, el campió de l'Amèrica del Sud, però s'ha erigit, a més, en l'instigador d'un procés per dignificar i reorientar una competició desprestigiada i intermitent malgrat que està reconeguda oficialment. El club català, a través del mànager d'hoquei sobre patins Toni Miró i del gerent Xavi O'Callaghan, vol aprofitar el seu prestigi internacional i les possibilitats de gestió per instar tant el Comitè Internacional de Patinatge (CIRH) com l'europeu (CERH) a fer un canvi de registre, prestigiar i dotar de continuïtat la Intercontinental, una tasca feixuga atès l'immobilisme clàssic dels organismes. El Barça encara no sap si jugarà aquest curs o el següent el duel contra els argentins, però, en termes globals, veuria amb bons ulls que s'obrís un debat per veure si cal revisar fins i tot el format.

L'opció més còmoda era pagar el bitllet a l'Huracán, tal com es va fer l'any passat amb el Petroleros de Mendoza i jugar a partit únic el títol al Palau. Aquest mètode no agrada a la directiva blaugrana i s'intentarà jugar en una pista neutral, tot i que cap dels termes està, ara per ara, confirmat. La voluntat generalista és que el títol tingui en un futur immediat més valor del que ha tingut fins ara i que se segueixi disputant encara que el Barça no hi sigui. La copa Intercontinental s'ha jugat amb intermitència des de la seva creació –de l'edició del 1998, per exemple, es va saltar a la del 2004–. El Liceo en lidera el palmarès amb cinc títols i el Barça n'atresora quatre: 1998, 2006, 2009 i 2014. L'altre club català que la va guanyar és el Reus, campió el 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)