Més hoquei

El trofeu de les oportunitats

La copa. L'innegable ADN d'imprevisibilitat inherent a la competició no evita que el Barça Lassa irrompi a Reus el 2016 com el candidat de candidats

La diversitat de campions des de la instauració del nou format el 1999 a Alcobendas, amb el primer títol de la història del Vic, i la concentració d'estrelles fan del cap de setmana llarg de la copa un dels esdeveniments centrals i més esperats de tota la temporada, una reunió d'equips capdavanters que ningú es vol perdre i que enguany tindrà un escenari grandiloqüent: l'Olímpic de Reus. Inaugurat el 1992, va ser subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 i també s'hi van disputar el mundial del 1999 o els mundials de patinatge del 1997 i el 2014. El 2005 va viure la seva primera experiència en la copa amb triomf final del Barça en una final còmoda contra el Vic en el comiat de Carlos Figueroa a la banqueta. Reus també va ser seu de la copa el 1945 –títol per a la Unió Barcelona al Reus Ploms en la final contra el Girona CH (2-1)– i el 1948, amb triomf de l'Espanyol contra el Club Patí (3-1) en una competició jugada al Reus Deportiu. A partir d'avui, viurà la setanta-tresena edició d'una copa apassionant amb el Barça com sempre de favorit però amb el Liceo i el Vic, l'actual campió, ben situats amb el permís del Reus, amfitrió que espera rendibilitzar aquesta condició. Set campions diferents en disset edicions avalen el format de concentració de vuit equips que arrenca avui amb els dos primers partits de quarts de final.

Els grans absents

El gran absent serà sens dubte el Moritz Vendrell, campió el 2013 i el 2014 desmuntant les previsions i que havia acumulat cinc participacions consecutives. El debut del Caldes en el seu retorn a l'elit rubrica el seu enlairament vertiginós en les últimes temporades i hi dóna la nota de color. De fet, el Caldes, el Noia i l'Igualada substitueixen el Vendrell, el Cerceda i l'Alcoi respecte de la darrera edició. Els complaguts repetidors són el Barça, el Liceo, el Vic, el Reus i el Voltregà.

El gran absent en el capítol individual serà Marc Torra, campió amb el Vic i el Barça que jugarà la copa de Portugal amb el Benfica. I tal com està el mercat, amb una OK Lliga precària i bons contractes a Portugal, l'any vinent l'èxode de grans figures catalanes serà encara molt pitjor. De la nova fornada, caldrà parar atenció al talent de Font, Burgaya o Alabart.

El plat fort d'avui i els preus

El Noia-Caldes –6-4 per als de Sant Sadurní en la lliga– obrirà foc avui a les 19 h i a les 21.15 h arribarà el primer gran plat fort amb el Barça-Igualada, un clàssic –1-4 per als blaugrana en la lliga–. Les entrades per als dos partits de quarts valen 10 euros, tant avui com demà. Les de la sessió de semifinals costen 15 euros i les de la final, 18 euros. L'abonament val 38 euros i per als nois i noies d'entre 6 i 14 anys, 20 euros. Perquè no hi hagi gaires seients buits d'aquells que tant de mal fan als ulls –sobretot, per televisió–, els organitzadors han repartit 1.600 entrades per als quarts als col·legis i als jugadors federats de menys de 16 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)