Més hoquei

Un partit dels que fan afició

La copa. El jove Marc Palau va classificar el Noia marcant els dos gols en la tanda de penals d'un duel frenètic en què el Caldes, ferm, va igualar cinc vegades un resultat advers

Anònim fins a aquell moment, el jove Marc Palau, de 20 anys, es va convertir ahir en l'heroi inesperat del Noia en el primer partit dels quarts de final de la copa. Dos gols seus en la tanda de penals, el primer neutralitzat per un de Pastor, van decidir un partit molt intens en el que ell no havia jugar ni un segon. Els Sant Sadurní es van avançar cinc vegades i el Caldes va igualar amb fe el resultat cinc vegades i va forçar una pròrroga irrellevant. Els primers minuts van ser de vertigen. Rosa va punxar a dins la xarxa un tret exterior de Del Amor (1-0). Humberto Mendes va clavar un penal de seguida (1-1), pràcticament en l'acció posterior. Un antídot impagable per afermar anímicament al partit el jove Caldes, equip debutant que havia arrencat imprecís però que va agafar confiança amb rapidesa. I quan encara no s'havien consumit íntegrament els cinc minuts de joc, Rosa, que duia la batuta amb criteri en el Noia, va assistir al segon pal Esteller (2-1) aprofitant una badada defensiva. Humberto Mendes, a més, va fer una gran passada al segon pal a Urbano i Luis Gil, el porter del conjunt de Pere Varias, va reaccionar amb rapidesa. Seguint amb la successió d'accions perilloses, Rovira va exhibir de seguida la seva qualitat tot i no haver estat inclòs en l'equip inicial. En el primer cacau des de fora Gil va endevinar la trajectòria. Però en el segon, en el minut 10, el gol va ser inapel·lable (2-2). Tots dos equips van millorar les seves prestacions defensives i el ritme, lògicament, va decréixer. Tots dos equips van vigilar amb les faltes i el primer temps va acabar amb sis per al Caldes i cinc per al Noia. Del Amor, en la primera acció del segon temps, va desfer l'empat amb un tret exterior (3-2). Vitamines per al Noia, més cansat, i una altra galleda d'aigua freda per als d'Eduard Candami. Però Molera, com qui no vol la cosa, va fer el típic gol impossible per darrere la porteria fent-la entrar rasa al pal curt (3-3). En el minut 32 Humberto Mendes va ser objecte de penal. Ell mateix el va llançar i aquest cop Gil el va aturar. El Noia va forçar la desena falta del Caldes tot i estar en inferioritat per una blava a Esteller. Albesa va executar la directa i va marcar amb mestria i sang freda (4-3). El Caldes va atacar amb precipitació el triangle defensiu del rival i va encaixar un parcial de 0-1 en superioritat en principi de mal digerir. Però l'equip de Candami es va tornar a sobreposar i va marcar en un contraatac paradoxalment quan el Noia havia recuperat el jugador sancionat (4-4). A 7:54 el Noia va fer la desena falta d'equip. Rovira, l'especialista dels calderins, no va trobar el forat. En el rebuig, a més, va cometre la quinzena falta del seu equip. Albesa, de nou espectacular, va fer el 5-4 amb un toc subtil. Però la fe del Caldes era inesgotable i Urbano va trencar de nou els esquemes del Noia amb un tret exterior (5-5). Res no estava decidit. Esteller va rebre un penal clar en un contraatac en el minut 44, però Rosa no va poder superar Campor. El partit estava molt obert, segurament massa des del punt de vista dels entrenadors. Malgrat tot, els últims cinc minuts van ser més assossegats i es va arribar a la pròrroga. El temps afegit va ser avorrit i tàctic. No hi va haver accions a bola aturada, tot i que Caldú va tenir el gol d'or a l'estic en el darrer minut.

NOIA5 (2)
CALDES5 (1)

NOIA FREIXENET: Luis Gil, Del Amor, Rosa, Esteller i Caldú –equip inicial–; Albesa, Ferrer, Arnau Xaus i Palau. RECAM LÀSER CALDES: Campor, Urbano, Molera, Humberto i Roger Acsensi –equip inicial–; Rovira, Alexandre Acsensi, Oller i Pastor. GOLS: 1-0 (2') Rosa. 1-1 (2') Humberto, de penal. 2-1 (5') Esteller. 2-2 (10') Rovira 3-2 (25´) Del Amor. 3-3 (29') Molera. 4-3 (34') Albesa, de falta directa. 4-4 (36') Molera. 5-4 (42') Albesa, de falta directa. 5-5 (42') Urbano. Penals: 1-0 Palau. 1-1 Pastor. 2-1 Palau. ÀRBITRES: Tavera i López. Blava a Esteller. FALTES: 13 el Noia i 19 el Caldes.

LA DADA

2
faltes directes
va marcar en dos intents Eloi Albesa, tots dos genials llançant abans de fer el ganxo.

Un equip descarat que farà parlar

El Recam Làser Caldes d'Eduard Candami va agradar ahir a Reus. Amb un equip de jugadors molt joves, va saber mantenir-se sempre dins del partit i lluitar per la classificació amb enteresa i amb un joc vertical agraït de veure. Hauria estat ben lògic que un debutant acusés els nervis i abaixés el rendiment pel fet d'anar per sota contra jugadors tan experimentats com els del Noia, però la realitat va ser ben diferent. El Caldes va igualar cinc cops un resultat advers.