Més hoquei

Desigualtats físiques

Les semifinals. El Noia estirarà avui la seva rotació per minimitzar el desgast acumulat contra el Barça, que ofega els rivals en defensa. El Vic ha superat dos cops el Liceo en semifinals

Pere Varias, el tècnic del Noia Freixenet, mirarà d'allargar tant com pugui, avui, la seva rotació, tal com ja va avançar després d'eliminar el Caldes dijous amb un gran desgast –5-5, pròrroga i penals–per contrarestar la superioritat física del Barça Lassa. Més canvis, més minuts a Arnau Xaus i l'entrada en la rotació de Marc Palau, l'heroi amb els dos gols en la tanda de penals dels quarts sense haver jugat abans ni un minut són les mesures que va avançar Varias, que proposarà un partit tan tàctic i poc mogut com pugui per sorprendre el màxim favorit al títol. “Serà un partit complicat, amb càrrega tàctica, i ens hem de preparar per a tots els escenaris. Potser veurem un equip més tancat”, va declarar, per la seva banda, Ricard Muñoz, el tècnic del Barça, que va admetre que en la segona part contra l'Igualada el seu equip s'havia dosificat. El Barça i el Noia han jugat abans tres vegades amb el format de copa actual, dues en els quarts i la final de l'any 2012.

Pel que fa als precedents de la segona semifinal entre el Liceo i el Vic, s'han enfrontat dues vegades en aquesta eliminatòria (2009 i 2015), i en totes dues els osonencs van passar a la final després d'haver guanyat per 2-1, en la segona amb un gol d'or. També es van trobar en els quarts del 2004 i en la final del 1995, els dos cops amb triomf gallec.