Més hoquei

El campió passa amb gol d'or

La copa. Cristian Rodríguez va resoldre a favor del Vic l'accés a la semifinal en la segona part de la pròrroga, en un duel complicat en què el Reus va fer un partidàs i va acaronar la victòria

El Vic, el vigent campió, va derrotar ahir amb ofici un Reus orgullós, solvent i treballador que va competir sense por tal com volia el seu tècnic, Enrico Mariotti, i que va acaronar en moltes fases la semifinal. El conjunt osonenc, però, no va perdre els nervis, va forçar la pròrroga quan pitjor ho estava passant i va definir el passi amb un gol d'or de Cristian Rodríguez que avui li permetrà enfrontar-se al Liceo en la repetició de la semifinal de l'any passat. L'inici del partit va ser una bogeria, un contraatac infinit. El Vic va fer més perill però el Reus, que s'hi sentia força còmode, també va inquietar amb llançaments de fora de Marín i Salvat. Curiosament, Bancells va marcar en un atac estàtic en el minut 11 amb un tret encreuat. El gol va assossegar tots dos conjunts i es va passar a una fase de control, segurament el partit desitjat pel Vic. El Reus, però, no es va arronsar, i Coy, just quan faltaven tres minuts per a la mitja part, va enviar un míssil al pal de la porteria de Grau que va ressonar. Ell mateix va empatar a l'inici del segon període amb un tret interior precedit d'una rematada de Marín i una altra de Rubio. El Reus havia reaccionat amb un joc esbojarrat al davant però eficient. En el minut 28, a més, els osonencs van cometre la desena. Raül Marín, el pitxitxi de la lliga, la va clavar per l'escaire (1-2). Bogeria. En ple intercanvi figurat de cops, Marín va cometre penal sobre Font. Ordeig (29') no va fallar (2-2). El Reus va servir de centre, Marín va fer una passada precisa interior i i Platero va fer el 2-3. El Reus li havia perdut el respecte al campió. La resposta va sorgir de l'estic de Font (3-3) en l'acció posterior d'una fase elèctrica i agraïda. El Reus va cometre la desena, protestada. Ordeig va fer el 4-3 amb dos tocs. Coy ho va provar de penal provocat per Marín i la va clavar per l'escaire (4-4 en el 34'). El Reus s'ho creia cada cop amb més intensitat i en un dels seus atacs furibunds, Salvat va trobar la xarxa del Vic (4-5 en el 38'). L'equip osonenc havia caigut en la trampa del Reus, que jugava amb fe i abassegava la porteria contrària amb llançaments exteriors i un ritme frenètic. Ferran Pujalte va canviar la seva defensa i va apostar per una zona pressionant, però en la primera acció el seu equip va cometre la quinzena falta. Marín, però, va fer mistos. Presas, al segon pal, va coronar una passada fantàstica de Bancells (5-5). El Vic va respirar. El Reus va entrar a la pròrroga amb 14 faltes, una situació perillosa. Tots dos porters es van lluir, sobretot en la segona part del temps afegit, fins que Font va agafar la bola darrere la porteria i va veure desmarcat Cristian Rodríguez.

VIC6
REUS5

VIC: Grau, Ordeig, Bancells, Rodríguez i Font -equip inicial-; Burgaya, Presas i Casas. REUS: Molina, Rubio, Platero, Marín i Coy -equip inicial-; Salvat i Ollé. GOLS: 1-0 (11') Bancells. 1-1 (27') Coy.. 1-2 (28') Marín, de falta directa. 2-2 (29') Ordeig, de penal. 2-3 (29') Platero. 3-3 (30') Font. 4-3 (33') Ordeig, de falta directa. 4-4 (34') Coy, de penal. 4-5 (38') Salvat. 5-5 (44') Presas. 6-5 (57') Rodríguez.. ÀRBITRES: Fernández i Díaz.. FALTES: 14 el Reus i 17 el Vic.

PROTAGONISTES

Ha estat un partit espectacular com poques vegades es veu perquè cap dels dos equips hem estalviat esforços
Enrico Mariotti
tècnic del reus
Mentalment hem aguantat els diferents marcadors en contra i hem estat forts per endur-nos un partit en què ens ha sortit cara
Hem competit molt bé i hem tingut el partit a les nostres mans moltes vegades, però ha acabat de mala manera
Que ens facin cinc gols no és habitual, i això parla del gran nivell que ha mostrat el Reus