Internacional

Títols amb dues samarretes

Hoquei sobre patins. Copa d'Europa femenina. Natasha Lee ha guanyat dos títols amb el Biesca Gijón i dos més amb el Voltregà, i sempre ha tingut molt de protagonisme

S'està disputant la desena edició de la copa d'Europa femenina, i a partir de dissabte a Manlleu es jugarà la final a quatre. Després de dos dies de lluita intensa, la capitana d'un dels quatre equips de l'OK Lliga que la disputen –el CP Manlleu, el Generali Palau de Plegamans, el CP Voltregà i l'Hostelcur Gijón– aixecarà el trofeu de campió. La primera que ho va fer va ser Natasha Lee, que l'any 2007 era la capitana del Biesca Gijón, el primer campió de la nova competició europea que s'havia creat aquella temporada. Després va conquerir tres títols més, un altre amb el conjunt asturià (2009) i els altres dos, els anys 2011 i 2013, amb el Voltregà. Lee ha arribat a quatre finals, en les quatre ha guanyat el títol, i en totes va tenir un gran protagonisme perquè el seu equip aconseguís la victòria. En aquesta edició torna a la final a quatre i tornarà a lluitar pel títol.

La primera edició de la copa d'Europa femenina es va jugar l'any 2007 a Sant Hipòlit de Voltregà durant quatre dies i entre catorze equips. Natasha Lee era la capitana del Biesca Gijón i va arribar a la final contra l'Arenys de Munt. Cap dels dos equips va marcar, i en la pròrroga va arribar un penal favorable a les asturianes. Lee va marcar el gol d'or i el Gijón va inaugurar el palmarès. Recorda especialment aquest primer títol: “No ens imaginàvem que arribaríem a la final, era la primera que es feia i érem un equip jove. I, és clar, hi ha aquella il·lusió d'estar en una competició de nivell contra equips molt bons.” Lee reconeix que els quatre títols aconseguits tenen el seu què: “De fet les recordo totes i totes tenen les seves gràcies; la primera perquè era la primera, la primera amb el Voltregà també, una mica així totes.”

Dos anys després, Lee i el Gijón es van enfrontar al Voltregà en el partit pel títol de la primera final a quatre que es va disputar a la localitat francesa de Coutras. Després d'un 0-0, el campió es va decidir en els penals, i Lee va ser l'única que va marcar i va guanyar el seu segon títol. L'any 2011, Natasha Lee ja formava part del Voltregà i va arribar a la seva primera final europea amb el seu nou equip. El seu rival era el Gijón, el seu anterior conjunt. La cita va ser a la localitat alemanya de Weil am Rhein. Les asturianes es van avançar i Lee va empatar i es va arribar a la pròrroga, on un gol d'or de Carla Guidici va donar el títol al conjunt osonenc, el tercer de Lee i el primer amb la seva nova samarreta. Novament, dos anys després, va repetir títol europeu amb el Voltregà; aquest cop va ser a Girona i les de Sant Hipòlit van disputar la final contra el conjunt local. En el primer minut Lee ja va marcar i després que les gironines empatessin va fer el 2-1. Anna Romero va ampliar l'avantatge de les osonenques i un nou gol de les gironines no va impedir a Lee emportar-se el seu quart títol.

Natasha Lee té molt clar que el Voltregà sempre és un aspirant al títol. “Com a jugadora no sento aquesta pressió d'arribar sempre a les finals”, afirma amb convenciment, i afegeix: “Pel meu caràcter, aquesta pressió em val per seguir entrenant-me cada vegada millor, per estar a dalt, no és una pressió negativa, és una pressió positiva.”

PLE DE FINALS

Ha arribat a quatre finals de la copa d'Europa i les ha guanyat totes quatre
Temporada. Equip
Posició
2006/07. Biesca Gijón
Campiona
2007/08. Biesca Gijón
Tercera
2008/09. Biesca Gijón
Campiona
2009/10. CP Voltregà
No la va jugar
2010/11. CP Voltregà
Campiona
2011/12. CP Voltregà
Quarts de final
2012/13. CP Voltregà
Campiona
2013/14. CP Voltregà
Quarta
2014/15. CP Voltregà
Quarts de final
2015/16. CP Voltregà
----
Va ser la primera que va aixecar el trofeu de la nova competició europea, el 2007

Molt de respecte pels tres rivals d'aquesta edició 2016

Lee ha disputat nou de les deu edicions, ha arribat a quatre finals i les ha guanyat totes. Respecta molt els quatre equips que hi han arribat: “Som els quatre millors que hi ha a l'OK Lliga i a la copa d'Europa”, afirma, i després de comentar que tots quatre són diferents, diu que cada un té la seva quota de favorit. “A un sol partit, que és o tot o res, qualsevol dels quatre equips pot guanyar”, afirma, i comenta que el Voltregà és favorit perquè sempre ho és, el Manlleu perquè juga a casa, el Palau perquè és la novetat i té la il·lusió d'un equip jove, i el Gijón perquè està jugant molt bé. En la semifinal el Voltregà s'enfrontarà al conjunt asturià, el seu exequip: “No em fa gaire gràcia, la veritat. Sincerament, si no guanyo jo, prefereixo que guanyi el Gijón perquè és el club on he crescut.” Natasha Lee té 27 anys, és natural de Malàisia i va arribar a Gijón amb sis anys. Als deu va començar a patinar i es va començar a formar com a jugadora en el Biesca Gijón. Als 20 anys va fitxar pel Voltregà. Reconeix que el canvi va ser dur: “El primer any va ser bastant dur passar d'una ciutat de 250.000 habitants a un poble de només 2.500”, i diu que li va costar força en èpoques com ara Nadal, perquè no estava amb la família. Però afirma que aviat s'hi va sentir millor: “M'han tractat molt bé i m'han cuidat molt com a poble, perquè tot el poble està vinculat a l'hoquei sobre patins.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)