Internacional

Els campions i els novells

Hoquei sobre patins. El desè títol de la copa d'Europa femenina es posa en joc. El Manlleu, l'amfitrió, el Palau i el Voltregà busquen una final que no ha jugat cap català des de fa dos anys

La copa d'Europa femenina arriba a la seva desena edició i en aquesta final a quatre que s'inicia avui a Manlleu, tres equips catalans –el CP Manlleu, el Generali Palau Plegamans i el CP Voltregà–, i un d'asturià, l'Hostelcur Gijón, buscaran passar a la final i lluitar pel títol. La primera semifinal enfrontarà el Voltregà i el Gijón, dos equips que han estat campions, mentre que la segona la jugaran el Manlleu i el Palau, els dos conjunts més novells en una final a quatre. Fa dues temporades que no guanya cap conjunt català, i per primer cop tres han arribat a les semifinals i els quatre són de l'Ok Lliga femenina.

El duel entre les noies de Sant Hipòlit i les asturianes ja és tradicional en aquesta competició europea i s'han trobat en quatre ocasions. Dues van ser en la final i el Voltregà va guanyar el títol de l'any 2011, i les altres dues en la semifinal, com ara, i les osonenques es van classificar per la final (2008 i 2013) i després van ser campiones. Aquesta serà la vuitena semifinal del Gijón, ha arribat a cinc finals i n'ha guanyat quatre. Pel Voltregà serà la setena semifinal, ha jugat quatre finals i ha guanyat tres títols. Són els equips que més cops han guanyat la copa d'Europa femenina.

La segona semifinal tindrà com a protagonistes dos conjunts més novells, que no tenen cap títol, no han disputat cap final i és el primer cop que s'enfronten a Europa. El Manlleu va debutar en una competició europea la temporada passada i va arribar a la semifinal. Enguany repeteix semifinal i organització de la final a quatre. El Palau de Plegamans debuta en aquesta edició i es presenta per primer cop en una semifinal.

El Voltregà, el Gijón i el Palau arriben invictes a la final a quatre, ja que van guanyar els quatre partits que van jugar per classificar-se, en la fase preliminar i en els quarts de final. El Manlleu va perdre en el seu debut a la pista del Coimbra portuguès, però després va guanyar la resta de partits.

L'Ok Lliga femenina

Els quatre equips que disputaran aquesta final a quatre europea militen a l'Ok Lliga femenina i es coneixen molt bé. En aquesta temporada ja s'han enfrontat en les dues ocasions en la lliga. En els duels entre el Voltregà i el Gijón es va produir un empat (3-3) a Sant Hipòlit, mentre que a la pista asturiana va guanyar el conjunt local (2-1). L'enfrontament entre el Manlleu i el Palau va suposar un triomf de les osonenques (4-1) i un empat (1-1) a la pista vallesana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)