Internacional

El quart del Voltregà

Copa d'Europa femenina. Va guanyar el títol en els penals en una final espectacular contra el Manlleu. El derbi osonenc europeu va tenir alternatives i tots dos van fer mèrits per vèncer

El Voltregà va guanyar en els penals la seva quarta copa d'Europa femenina, i ho va fer contra un gran rival, el Manlleu. Els dos conjunts osonencs van disputar un partit brillant i van donar espectacle en un derbi comarcal a Europa molt intens i emocionant. El partit va tenir alternatives i qualsevol dels dos s'hauria pogut emportar aquesta desena edició de la màxima competició europea de clubs femenins. Amb aquest quart títol, l'equip femení del Voltregà supera el conjunt masculí de Sant Hipòlit, que en té tres en el seu palmarès. El duel entre els conjunts osonencs es va iniciar amb un gran encert per part del Voltregà, que va marcar el primer gol en el minut 2 de joc, i en el 8 ja guanyava per 2-0, gràcies al doble encert de Cristina Barceló. Mig minut després, el Manlleu va disposar d'un penal i Anna Casarramona el va transformar i va reduir les diferències. Els dos conjunts van disposar d'ocasions i el partit va anar pujant d'intensitat, tot i que en aquesta primera meitat no van arribar més gols.
Del 3-1 al 3-4
En els primers minuts de la segona meitat, el Manlleu va fer la desena falta, el Voltregà va disposar d'una falta directa i Natasha Lee va marcar (3-1). En els següents minuts les noies de Sant Hipòlit va buscar la sentència i van tenir ocasions, en què va destacar una rematada al pal de Berta Tarrida. Les manlleuenques van saber refer-se i Gemma Solé, que feia poc havia entrat a la pista, va marcar el 3-2. La força del públic local va donar ànims a les noies del Manlleu i, nou minuts abans del final, Anna Casarramona va empatar. El Voltregà també va anar acumulant faltes i, quan faltaven cinc minuts i mig per a la fi, va arribar a les deu. Laura Barcons va transformar la falta directa i va posar al davant el seu equip, fet que va provocar el deliri del públic. La portera local Ester Tosar va fer un parell de grans aturades davant l'atac intens que va començar a fer el Voltregà. El temps va anar passant i l'emoció es va mantenir. Quan es va entrar en el darrer mig minut, Natasha Lee va agafar la bola i la va fer entrar dins la porteria del Manlleu quan només faltaven 22 segons. El 4-4 va forçar la pròrroga amb gol d'or. En el temps suplementari els dos conjunts no van arriscar i ni tan sols van cometre cap més falta d'equip. Hi va haver un parell d'ocasions per a cada un, però es va arribar als penals. Nara López va fer avançar el Manlleu, però Natasha Lee va transformar el seu i va empatar. Berta Tarrida va fer avançar el Voltregà (2-1), i Laia Vives, que ja n'havia aturat dos penals, va aturar el llançament de Laura Barcons i va donar el títol europeu al Voltregà.

VOLTREGÀ4 (2)
MANLLEU4 (1)

CP VOLTREGÀ: Laia Vives, Natasha Lee, Berta Tarrida, Adriana Gutiérrez i Cristina Barceló –equip inicial–; Aina Arxé i Joana Comas. No van jugar: Anna Romero, Esther Nadal i Raquel Serra. CP MANLLEU: Ester Tosar, Nara López, Anna Casarramona, Sílvia Jurado i Judit Burgaya –equip inicial–; Laura Barcons, Maria Pujadas i Gemma Solé. No van jugar: Maria Ballesta. GOLS: 1-0 (2') Cristina Barceló. 2-0 (8') Cristina Barceló. 2-1 (8') Anna Casarramona, de penal. 3-1 (32') Natasha Lee, de Falta directa. 3-2 (39') Gemma Solé. 3-3 (41') Anna Casarramona. 3-4 (45') Laura Barcons, de falta directa. 4-4 (50') Natasha Lee. Penal: Nara López 0-1, Natasha Lee 1-1 i Berta Tarrida 2-1. ÀRBITRES: Joaquim Pinto i Ricardo Leao (Portugal). FALTES: 10 del Voltregà i 12 del Manlleu.

ELS PROTAGONISTES

És una final digna de jugar, digna de poder viure. El Manlleu ha estat immens i nosaltres hem jugat un partit molt bo