Internacional

El Barça ho té fet i el Vic ha de serrar les dents a Forte

Hoquei sobre patins. Els blaugrana defensen un 6-0 a la pista del Liceo i els osonencs, un 2-1 en els quarts de la lliga europea. El Moritz apel·la al miracle

Els tres equips catalans afrontaran avui tres situacions completament diferents en la tornada dels quarts de la lliga europea d'hoquei sobre patins. El Barça Lassa ho té pràcticament fet, el Moritz Vendrell necessita una gesta a Lisboa i el Vic ha de serrar les dents a Itàlia.

El 6-0 majestuós que el Barça Lassa va infligir al Liceo deixa l'eliminatòria pràcticament sentenciada. A més, l'equip gallec s'ha mostrat molt tocat en les últimes jornades i es va acomiadar de la lliga abans del parèntesi de Setmana Santa amb una derrota inesperada a la pista del Cerceda. L'estat pletòric dels de Ricard Muñoz i el dèficit físic del Liceo, amb Josep Lamas de baixa per un pinçament cervical i amb Pau Bargalló tocat després d'haver-se lesionat en una espatlla en la copa Llatina contra Portugal, deixen ben poc marge a la sorpresa. El Barça, campió de la lliga europea les dues últimes temporades, segellarà avui l'accés si no hi ha un daltabaix i esperarà el vencedor de l'eliminatòria entre el Benfica i el Moritz Vendrell. Muñoz, amb bon criteri, però, és caut: “Sempre és un partit difícil en un ambient habitualment hostil. Sabem que hi anem amb un marge important, però no suficient per anar-hi tranquils. Sempre és un matx molt competit, igualat i físic.”

Torna Roger Presas

El Vic, actual subcampió, té un partit compromès a la pista del Forte dei Marmi, conjunt perillós al qual va derrotar per 2-1 amb dues dianes de Cristian Rodríguez que van permetre remuntar el 0-1 d'Enric Torner. Aturar els catalans Pedro Gil i Torner, els màxims golejadors dels transalpins en la seva lliga, i el gallec Cancela serà un dels maldecaps de Ferran Pujalte, que tindrà molt de guanyat si imposa el ritme que més li convé. El tècnic recupera el lesionat Roger Presas, absent des de la copa. El to físic del Vic, per tant, serà superior al de l'anada, que es va jugar la setmana posterior al desgast de la copa de Reus en què els osonencs van ser finalistes.

El Moritz Vendrell necessita un miracle a la pista del Benfica contra el campió del 2013 i un dels aspirants al títol amb jugadors de la vàlua de Trabal, Torra, Adroher i Nicolía. El Benfica va guanyar amb autoritat al Club d'Esports per 3-5, tot i que els de Guillem Pérez van fer un partit prou digne. L'equip penedesenc s'aferra a dos precedents recents per no llançar la tovallola. Fa dues temporades es va classificar per jugar la final a quatre al Palau remuntant en la tornada a la pista del Valdagno en els quarts (4-7) després d'haver perdut al Vendrell (4-6). Aquell mateix curs, en la fase de grups, va guanyar a Lisboa (3-6).

Partits d'anada
(51) Oliveirense - Porto
4-3
(52) M. Vendrell - Benfica
3-5
(53) Vic - Forte dei Marmi
2-1
(54) Barça - Liceo
6-0
Partits de tornada
(55) Porto - Oliveirense
19.00 h
(56) Benfica - M. Vendrell
16.00 h
(57) Forte dei Marmi - Vic
21.00 h
(58) Liceo - Barça
16.45 h (E3)
Final a quatre
Vencedor 51-55 - vencedor 53-57
Vencedor 52-56 - vencedor 54-58 *Es jugarà els dies 14 i 15 de maig en una seu per determinar.

El duel portuguès

El Porto-Oliveirense, l'altra eliminatòria de quarts, té diversos protagonistes catalans. A les files dels locals, hi ha el tècnic Guillem Cabestany i el porter Natxo Edo. A l'Oliveirense hi juguen el porter Xevi Puigbí i Albert Casanovas, que el curs vinent tornarà al Reus. El vencedor –4-3 per a l'Oliveirense en l'anada– s'enfrontarà amb el Vic si els de Pujalte passen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)