Internacional

El Barça serà l'únic equip català en la final a quatre

Lliga europea. Els blaugrana s'enfrontaran al Benfica, que va patir per contenir l'orgull del Moritz Vendrell. El Vic va perdre a la pista del Forte (7-5)

El Barça Lassa, que va empatar el partit de tràmit a Riazor contra el Liceo (2-2) després del 6-0 de l'anada, defensarà el títol de campió i buscarà el tercer ceptre consecutiu en la final a quatre que es jugarà els dies 14 i 15 de maig en una seu que encara s'ha de determinar. El Vic, l'actual subcampió, que va lluitar fins a la fi a la pista del Forte dei Marmi però va caure per 7-5 després d'haver guanyat per un exigu 2-1 en l'anada, i el Moritz Vendrell, que arrossegava una hipoteca d'alt interès (3-5) del primer partit contra el Benfica, van quedar eliminats en els quarts de final. El Barça jugarà una semifinal feixuga contra el Benfica, el probable amfitrió. L'altra semifinal enfrontarà el Forte dei Marmi, de Pedro Gil i Enric Torner, i l'Oliveirense, de Xavier Puigbí i Albert Casanovas. Els portuguesos van tornar a guanyar per 3-4 al Porto en la seva pista i el van eliminar per un global de 8-6. Les semifinals entre el Barça i el Benfica suposaran la repetició del duel de semifinals que van jugar el 2013, amb triomf lisboeta en els penals. L'any següent, en la final a quatre del Palau, el Barça es va revenjar dels de Lisboa (2-3) i va alçar el títol contra el Porto. El Vic tenia un resultat que el classificava a dos minuts i mig del final, amb el 5-5 en el marcador, però un gol de Pedro Gil de falta directa encaminava el partit cap a la pròrroga i un altre de Marco Pagnini a quinze segons del final els va deixar fora de la semifinal. Els osonencs van lluitar en tot moment i van haver de superar moltes adversitats, com una targeta blava i un gol de falta directa abans del minut cinc, o dos gols en dos minuts abans del descans que els deixaven momentàniament fora (4-2). En la segona meitat el Vic va fer el més difícil, anivellar un 5-2 en contra, però en el tram final va tenir dues faltes directes en contra en un minut i mig de marge: la segona va obrir la porta de l'eliminació.
Adéu penedesenc
El tercer equip català, el Moritz Vendrell, va caure amb el cap molt alt contra el Benfica, un dels equips amb una plantilla més àmplia del continent i que aspira a destronar el Barça i repetir el títol que ja va conquerir el 2013 a la pista del Porto. A més, el club de Lisboa té la intenció d'organitzar la final a quatre. A pesar dels galons i del 3-5 de l'anada, els penedesencs van jugar un partidàs i van tenir la gosadia de situar-se amb un 2-4 amenaçador en el primer temps, que empatava l'eliminatòria. El fons d'armari lisboeta i la seva qualitat indiscutible van decantar la balança.

BENFICA5
LICEO2
FORTE MARMI7
VIC5
M. VENDRELL5
BARÇA2

LICEO: Malian, Jordi Bargalló, Carballeira, Vives i Torres –equip inicial–; i Nacevich. BARÇA LASSA: Fernández, Gual, Pascual, Barroso i Álvarez –equip inicial–; Costa, Roca i Ordóñez. GOLS: 0-1 (7') Álvarez. 0-2 (9') Álvarez. 1-2 (13') J. Bargalló. 2-2 (36') J. Bargalló, de penal. ÀRBITRES: Pinto i Pinto (Portugal). COMENTARI: El Barça va empatar a Riazor en un duel absolutament desnaturalitzat per les baixes dels jugadors del Liceo Josep Lamas, Pau Bargalló i Toni Pérez, per lesió, i del blaugrana Sergi Panadero, per paternitat. Álvarez va avançar els blaugrana amb dos gols en el primer temps. El primer, pel pal curt després de girar per darrera la porteria, i el segon, en un contraatac. Jordi Bargalló va reduir diferències amb un tret des de mitjana distància. Malián va aturar un penal a Ordóñez i un altre a Barroso. Bargalló va empatar de penal en el segon temps i Barroso va enviar un penal al pal. Fernández en va aturar un altre a Bargalló i també una directa a Torres. FORTE DEI MARMI: Stagi, Motaran, Pedro Gil, Torner i Mattugini –equip inicial–; Orlandi, Cancela i Pagnini. CP VIC: Carles Grau, Ordeig, Font, Bancells i Cristian Rodríguez –equip inicial–; Burgaya, Presas i Casas. GOLS: 1-0 (4') Pedro Gil, de falta directa. 1-1 (8') Burgaya. 1-2 (16') Presas. 2-2 (17') Pagnini. 3-2 (23') Orlandi. 4-2 (25') Pedro Gil. 5-2 (35') Pedro Gil. 5-3 (36') Casas. 5-4 (38') Cristian Rodríguez. 5-5 (42') Cristian Rodríguez. 6-5 (48') Pedro Gil, de falta directa. 7-5 (50') Pagnini. ÀRBITRE: Rui Torres i Paulo Rainha (Portugal). Van mostrar targeta blava a Font i Bancells. COMENTARI: El Vic es va refer d'una targeta blava i un gol molt matiner i es va situar al davant (1-2), però al descans hi va arribar amb un 4-2 que el deixava fora. En la segona meitat, els italians es van distanciar encara més (5-2) i els osonencs van ser capaços de tornar a empatar el partit i posar-se al davant en l'eliminatòria amb el 5-5. Dos gols en els últims minuts, el darrer a quinze segons del final, el van deixar fora. BENFICA: Trabal, Diogo Rafael, Neves, Torra i Adroher –equip inicial–; Rodrigues, Rocha i Tiago Rafael. MORITZ VENDRELL: Xus, Creus, Miras, Mitjans i Ferrer –equip inicial–; F. Gil, Aldrich i Martínez. GOLS: 1-0 (3') Adroher. 1-1 (11') F. Gil. 2-1 (11') Torra (p). 2-2 (15') J. Ferrer. 2-3 (20') Aldrich. 2-4 (24') Miras (f.d.). 3-4 (24') Rocha. 4-4 (29') Adroher. 5-4 (39) Torra. 5-5 (45') Ferrer. ÀRBITRES: Ullrich i Schafer. Blava a Rodrigues, Diogo Rafael, Ferrer i Fox. COMENTARI: El gol d'Adroher (3') no va desanimar els de Guillem Pérez. Francesc Gil va empatar de seguida i Torra, per part del Benfica, i Ferrer, per als visitants, van establir un nou empat (2-2). Aldrich va fer somiar el Moritz amb el miracle (2-3) i Miras, de falta directa, va empatar l'eliminatòria (2-4). Rocha va marcar abans del descans i el potencial del Benfica, tot i la baixa de Nicolía, va decidir. Miras no va transformar una directa amb 4-4 i Mitjans va fallar un penal amb 5-4. Ferrer, però, va fer el 5-5 i el Vendrell va inquietar fins al final.