Més hoquei

El Palau venç el campió i jugarà la primera final

Copa femenina. Les vallesanes s'enfrontaran en la lluita pel títol amb el Gijón. Els dos finalistes de la darrera edició, el Manlleu i el Voltregà, van ser eliminats en les semifinals pel mateix resultat de 3-1

El Generali Palau de Plegamans es va classificar per a la seva primera final de la copa femenina en derrotar per 3-1 el Manlleu, el campió que defensava el títol. El seu rival en el partit que decidirà el campió en aquesta edició, que es juga a Lloret de Mar, serà l'Hostelcur Gijón, que es va desfer pel mateix resultat del Voltregà. El campió i el finalista de l'edició passada, i també de l'anterior, van caure eliminats en les semifinals. Després de patir molt per arribar a la semifinal, ho va aconseguir amb un gol d'or en els quarts, el Palau no volia deixar passar la seva oportunitat d'arribar a la final i va sortir a buscar la victòria des de l'inici. Va disposar de les primeres ocasions i, en el minut 5, Laura Puigdueta va aconseguir inaugurar el marcador. El Manlleu es va veure sorprès pel seu rival, i en el minut 7 van arribar els seus dos primers canvis; i, poc després, un temps mort per intentar reorganitzar l'equip. El partit es va anivellar, però es va arribar al descans amb el mínim avantatge de les vallesanes. En la segona meitat, les osonenques van intentar aconseguir igualar el partit, però la portera Laura Vicente va fer una gran actuació, va desfer el perill i va aturar una falta directa. L'entrada de Daniela Membreño va portar encert al Palau i va marcar dos gols en dos minuts (3-0). El somni de la final estava a l'abast del Palau i el va saber mantenir tot i el gol del Manlleu 56 segons abans del final. El Voltregà va començar el partit malament i el va acabar pitjor. El conjunt asturià es va avançar en el minut 2 amb un gol de la catalana Maria Díez i va deixar molt clar que tenia ganes de tornar a una final. Tot i que menys d'un minut després Berta Tarrida va empatar, el conjunt osonenc mai va tenir el domini del partit. El conjunt asturià sempre va saber buscar les seves oportunitats i va posar a prova en repetides ocasions la portera Laia Vives. En atac, el Voltregà també va tenir oportunitats, però la portera del Gijón Elena González va fer una gran actuació. En la segona meitat, les osonenques van enviar una bola al pal, però van ser les asturianes les que van estar més encertades. Marta González va fer avançar el seu equip sis minuts abans del final. Tot i que el Voltregà va anar a buscar un nou empat, la mateixa jugadora va sentenciar amb l'1-3 un minut i mig abans del final i va classificar l'Hostelcur Gijón per a la gran final.

PALAU3
VOLTREGÀ1
MANLLEU1
GIJÓN3

GENERALI PALAU DE PLEGAMANS: Laura Vicente. Berta Busquets, Laura Puigdueta, Elisabet Gurri i Carolina Herrera -equip inicial-; Paula Ferron, Carla Masclans i Daniela membreño. No va jugar: Berta Canal. CP MANLLEU: Ester Tosar, Nara López, Anna Casarramona, Sílvia Jurado i Judit Burgaya -equip inicial-; Laura Barcons, Maria Pujadas i Gemma Solé. No va jugar: Maria Ballesta GOLS: 1-0 (5') Laura Puigdueta. 2-0 (29') Daniela Membreño. 3-0 (31') Daniela Membreño, de falta directa. 3-1 (40') Nara López ÀRBITRES: Daniel Villar i Daniel Pico. Van mostrar targeta blava a Maria Pujadas. FALTES: 14 del Palau de Plegamans i 14 del Manlleu. CP VOLTREGÀ: Laia Vives, Natasha Lee, Berta Tarrida, Cristina Barceló i Adriana Gutiérrez -equip inicial-; Joana Comas, Aina Arxé i Ester Nadal. No van jugar: Anna Romero i Aina Lafon HOSTELCUR GIJÓN: Elena González, Marta González, Sara González, Olga Giménez i Maria Díez -equip inicial-; No van jugar: Paula Calleja, Lorena Alonso, Vanessa Daribo, Ainhoa Garcia i Carolina Correa GOLS: 0-1 (2') Maria Díez. 1-1 (3') Berta Tarrida. 1-2 (34') Marta González. 1-3 (39') Marta González.. ÀRBITRES: David Godia i Jorge Martínez. FALTES: 6 del Voltregà i 6 del Gijón.

DIANES DECISIVES

Marta González va marcar els dos darrers gols del Gijón i el va classificar

ATURADES CLAU

Laura Vicente, portera del Palau, va tenir una gran actuació i va fer brillants aturades
El Voltregà i el Manlleu havien jugat la final de les dues darreres copes femenines

Les televisions locals oferiran la final (18 h)

Les televisions locals oferiran la retransmissió de la final en directe gràcies a la producció de La Xarxa i El9TV. Les televisions que emetran el partit són Canal Blau TV, Canal Terrassa TV, ETV, El9TV, El Punt Avui TV, Empordà TV, Olot Televisió, TV Ripollès i m1tv. També es podrà veure en streaming a www.laxarxa.com. La narració anirà a càrrec de Jordi Martí Tort, amb l'anàlisi tècnica de Josep Maria Barberà, seleccionador català femení.

Final inèdita, un campió i un novell

L'Hostelcur Gijón i el Generali Palau Plegamans s'enfrontaran avui (18 h) en una final de copa femenina inèdita. Un campió s'enfrontarà amb un novell. El conjunt asturià ha arribat a la seva cinquena final de copa, no ho aconseguia des de l'any 2013, i ja ha aconseguit dos títols, l'any 2012 i l'esmentat 2013. Per al Palau serà la seva primera aparició en una final, i ho ha aconseguit en la seva tercera participació, després d'unes semifinals i uns quarts.