Internacional

El Barça jugarà la final a quatre contra l'amfitrió

Hoquei sobre patins. El CERH va designar ahir la pista del Benfica (Lisboa) seu de la lliga europea en detriment d'Oliveira de Azeméis

El Barça Lassa jugarà la semifinal de la lliga europea a Lisboa contra l'amfitrió. El Comitè Europeu d'Hoquei sobre Patins (CERH) va designar ahir el Benfica organitzador de la final a quatre dels dies 14 i 15 de maig. L'altra semifinal la jugaran l'Oliveirense i el Forte dei Marmi. L'import econòmic ofert pels dos clubs lusitans, el Benfica i l'Oliveirense, va ser “idèntic”, segons explica en un comunicat el CERH, que també revela que el Forte dei Marmi també va presentar candidatura. Amb la condició principal curiosament empatada –teòricament, les propostes són secretes–, l'organisme va avaluar altres aspectes que no especifica i conclou que la del Benfica va ser triada “per unanimitat.” Oliveira de Azeméis té un pavelló per a 3.000 espectadors on l'estiu vinent es jugarà l'europeu de seleccions, però el Benfica té un gran equip i somia guanyar el títol davant de la seva afició. El pavelló Fidelidade, conegut també com Da Luz –2.500 espectadors–, té una superfície de parquet de 20x40 metres, semblant al Palau.

Els de Lisboa hauran de ballar amb la més lletja, el Barça. L'equip de Ricard Muñoz és el campió de les dues últimes edicions i viu un moment pletòric. El Benfica de Pedro Nunes és el campió de la lliga portuguesa i fa camí per revalidar el títol. És invicte tant en la seva lliga com a Europa. En la tornada dels quarts europeus, no obstant això, el Moritz Vendrell li va esgarrapar un empat a Lisboa (5-5) i va manar en algunes fases.

PROTAGONISTA

Competirem amb humilitat contra el gran favorit, un equip farcit de figures que s'ha mostrat intractable a Portugal i a Europa fins ara
Lluitarem contra molts factors. Hem de frenar les seves virtuts i potenciar les nostres. La seu és fantàstica
Ricard Muñoz

Tercera semifinal des del 2013

El Barça i el Benfica van jugar la semifinal de la lliga europea del 2013 al Dragão Caixa de Porto. Va ser el debut en una gran cita del tècnic actual, Ricard Muñoz, que havia substituït a misses dites Gaby Cairo. El Barça va caure en els penals i el Benfica va ser proclamat campió l'endemà profanant la pista del Porto. Al Barça resten a l'equip els dos porters –Egurrola i Sergi Fernández– i Panadero, Marc Gual i Pablo Álvarez. El Benfica té un equip ben diferent, amb els catalans Trabal, Torra i Adroher, l'argentí Nicolía i diversos portuguesos internacionals: Diogo Rafael, Tiago Rafael, Valter Neves i João Rodrigues i Miguel Rocha. Tots dos equips es van tornar a trobar en la semifinal europea del 2014 al Palau amb triomf català (2-3). El curs passat van coincidir en la fase de grups: 1-1 al Palau i triomf a Portugal (1-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)