Més hoquei

esports

hoquei patins

“El títol és molt gratificant”

Hoquei sobre patins. El tècnic del Voltregà femení, David Bou, diu que ha estat la lliga més competida i que és la recompensa a la feina de tot l'any

El Voltregà femení va celebrar dissabte a la pista del Santa Maria del Pilar –el cuer– el títol de l'OK Lliga, el cinquè del seu extens palmarès. L'entrenador de l'equip, David Bou, es mostrava content i satisfet d'una manera especial. “No és tant com l'explosió d'un títol d'un cap de setmana de copa, però recompensa. Et diu que has fet un bona feina durant l'any, és molt gratificant”, explica David Bou, que ha estat l'entrenador del conjunt femení de Sant Hipòlit en les cinc lligues que han guanyat, i acumula sis temporades dirigint l'equip. La lliga que acaben de conquerir la considera la més complicada de guanyar de totes les que ha aconseguit. “A diferència d'altres anys, que ja veies que en el tram final la cosa estava encarrilada, aquest ha estat un exemple clar que la lliga ha guanyat en competitivitat. El Palau, el Manlleu i el Gijón han aspirat a guanyar-la fins al final. De les cinc és la més competida”, manifesta el tècnic.

Un altre motiu pel qual valora molt el títol són les adversitats, en l'apartat de lesions, que ha hagut de superar el conjunt. David Bou recorda que Natasha Lee –una peça molt important–, va arribar lesionada de l'europeu i que després va ser la portera Laia Vives la que es va lesionar. Fa esment especial a la feina de les dues porteres teòricament suplents per suplir la seva baixa, i segueix explicant la lesió d'Adriana Gutiérrez, un dels fitxatges de la temporada, i, finalment, la de la capitana Anna Romero, lesionada des de desembre.

El tècnic reconeix que tot i que no va donar mai la lliga per guanyada, va veure que l'equip se la podia adjudicar en comprovar que rendien bé contra rivals de la part alta: “A casa contra el Palau, el 5-0 va ser contundent i van creure que l'equip ho podia fer, i el derbi contra el Manlleu [2-1] va ser clau.” La temporada passada, el Voltregà femení no va guanyar cap títol, i això per a David Bou ha estat un factor important que els ha ajudat a fer el doblet –copa d'Europa i OK Lliga–; i a ser més competitius: “A ser conscients que havíem de treballar més i apujar el llistó.”

Campions OK Lliga femenina
2008/09
Biesca Gijón HC
2009/10
Cerdanyola HC
2010/11
CP Voltregà
2011/12
CP Voltregà
2012/13
CP Voltregà
2013/14
CP Voltregà
2014/15
Generali Palau Plegamans
2015/16
CP Voltregà

“És el que ens fa més il·lusió”

La capitana del Voltregà femení, Anna Romero, no ha pogut estar a la pista ajudant el seu equip en els darrers partits. A finals de l'any passat es va lesionar, i després de la copa femenina, a mitjan abril, es va operar del lligament encreuat anterior del genoll dret. Tot i això, ha estat al costat de les companyes en els entrenaments i en els partits, i també va ser a Madrid per celebrar el títol de lliga. Anna Romero diu que estan molt contentes i satisfetes, i que el que han fet té molt de mèrit. “La lliga és el títol que fa més il·lusió, pel seu significat. Et diu que la feina del dia a dia, setmana a setmana i any a any, és bo”, explica la capitana del Voltregà, i afegeix que són conscients que guanyar títols costa moltíssim. Anna Romero també destaca la bona campanya dels seus tres grans contrincants, el Gijón, el Palau i el Manlleu: “L'hoquei femení creix any rere any i els tres rivals han fet mèrits per estar allà a dalt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)