Més hoquei

L'inconformisme d'un equip que patina contra corrent

Hoquei sobre patins. El CH Palafrugell es vol convertir en un dels nous referents a les comarques gironines i ja mira cap a l'OK Lliga després de segellar la permanència a primera estatal

En la seva primera temporada de la història a primera estatal el CH Palafrugell ha assolit el seu principal objectiu, la permanència, i ho ha fet amb suficiència, a tres jornades del final. Amb tot, l'entrenador de l'equip, Xavier Garcia –que espera tancar la renovació aquesta mateixa setmana–, no amaga la intenció de continuar el procés de creixement iniciat aquesta mateixa temporada. “El balanç és espectacular, perquè tothom donava per fet que fins a l'últim dia ens estaríem jugant la vida, però amb set jugadors de pista i dos porters i una estructura bàsica hem aconseguit fer-nos valer”, explica l'entrenador, que ja mira cap al futur amb objectius molt més ambiciosos.

De cara a la temporada vinent l'entrenador mirarà de reforçar no només la plantilla sinó també l'estructura tècnica amb un preparador físic. A la llarga l'objectiu és evident i no cal amagar-lo: l'OK Lliga. “Quan ens vam ficar en aquesta aventura a la primera estatal ja miràvem cap a aquest horitzó. De fet, si mirem la classificació aquest any tampoc quedarem tan lluny.”

L'altra gran basa del club són els equips de base, que no han parat de créixer els últims anys. “Tenim 15 equips i més de cent jugadors, molt per sobre d'altres clubs històrics a les comarques gironines; això ens dóna una força que abans no teníem”, assenyala el tècnic, que també exerceix de coordinador. Garcia precisa que el club ha de créixer en tots els sentits, des de la junta fins al mateix espai social. “Som l'únic equip d'hoquei del Baix Empordà, abans els bons marxaven però ens trobem que n'hi ha que volen venir; aquest és un canvi molt rellevant per a nosaltres.”

El Palafrugell acabarà la lliga el 21 de maig en un duel ben especial contra el Citylift Girona, que probablement es jugarà l'ascens a la màxima categoria. “Serà un partit molt especial; els derbis sempre ho són, però aquest encara més”, diu Garcia. De les seves paraules es desprèn que els palafrugellencs no posaran les coses fàcils a l'equip de Girona tot i que ja tenen la feina feta.

Les figures de la temporada en un equip molt coral han estat Jonathan Duran (28 gols i 3 assistències), Gerard Pujol (27 i 7) i Marc Brugué (26 i 6). Garcia confia que tots els jugadors continuïn el curs 2016/2017.

LA BASE

El club ja disposa de 15 equips i més de cent jugadors en totes les categories
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)