Internacional

esports

hoquei patins

Semifinal de campions

El Barça Lassa s'enfronta al Benfica per una plaça en la final en el duel entre els dos últims guanyadors

Els portuguesos tindran el suport del seu públic i els blaugrana els mostren molt de respecte

El Barça Lassa és a dos partits del seu 22è títol
de la màxima competició europea de clubs, però
no ho tindrà gens fàcil. En la semifinal d'aquesta final a quatre es trobarà el Benfica, que és l'amfitrió i ja té un títol de lliga europea al seu palmarès. Els blaugrana han guanyat les dues darreres edicions
de manera consecutiva i busquen la tercera seguida, mentre que el conjunt portuguès va ser l'anterior campió en imposar-se
en la final del curs 2012/2013. És una autèntica semifinal entre campions si també es té en compte que els altres dos equips classificats, l'Oliveirense portuguès i el Forte dei Marmi italià, no han guanyat mai aquest títol i ni tan sols han disputat una final.

El Benfica és l'amfitrió de la final a quatre i això li dóna un plus de favoritisme afegit però també en té una gran part per la qualitat del seu conjunt i dels seus homes. És el líder de la lliga portuguesa sense haver perdut cap partit, només cedint dos empats, i presenta un ple de dotze victòries al seu pavelló. Una de les seves estrelles, l'argentí Carlos Nicolía, surt d'una lesió però estarà a disposició del seu tècnic per enfrontar-se al Barça. El conjunt blaugrana acaba d'adjudicar-se
el títol de l'OK Lliga i
ara lluitarà pel títol europeu. Saben que han de centrar-se en la seva feina i oblidar-se de la pressió ambiental que hi haurà al pavelló.

En la segona semifinal es trobaran els dos equips que no tenen en el seu palmarès el títol d'aquesta màxima competició europea. L'Oliveirense té a les seves vitrines una copa de la CERS, però el Forte dei Marmi italià encara no sap el que és ser campió europeu. L'enfrontament es presenta força anivellat entre el tercer classificat de la lliga portuguesa i un dels finalistes de la lliga italiana. El conjunt portuguès ha estat en dues fases finals de la lliga europea. La primera va ser la final a quatre de la temporada 2004/05, en què es va quedar en la semifinal, i la segona la final a vuit 2011/12 i va quedar eliminat en els quarts. Per al conjunt italià aquesta és la seva estrena en una final a quatre.

Tots quatre, amb catalans

En aquesta edició de la lliga europea només s'ha classificat un equip català per a la final a quatre, però els quatre conjunts que hi han arribat tenen jugadors catalans a les seves files. El Barça en té un bon grapat, mentre que el seu rival, el Benfica, en té tres al seu equip i dos d'ells amb passat blaugrana: Jordi Adroher i Marc Torra. El tercer és el porter Guillem Trabal. A l'Oliveirense hi ha la presencia del porter Xavier Puigbí i d'Albert Casanovas, mentre que en el Forte dei Marmi hi ha Pedro Gil i Enric Torner, a més del gallec Pablo Cancela.

ELS PROTAGONISTES

Haurem de fer un partit perfecte, ser molt sòlids i ordenats, ja que qualsevol errada ens penalitzarà
Ens hem de fixar en els seus punts febles i centrar-nos en el que fem
Matías Pascual
JUGADOR DEL BARÇA
Hem de jugar amb molta calma. La gent omplirà el pavelló. Hem de fer la nostra i aïllar-nos de l'aspecte arbitral
Marc Gual
JUGADOR DEL BARÇA
Hi haurà quatre equips de gran nivell i, per a nosaltres, la final és dissabte [avui]
Ricard Muñoz
ENTRENADOR DEL BARÇA

S'han enfrontat en sis semifinals i en cinc va passar el Barça

El Barça i el Benfica s'han enfrontat moltes vegades en la competició europea i en sis temporades s'han trobat en una semifinal, com en aquesta edició. En cinc ocasions van ser els blaugrana els que van passar a la final. En dotze temporades han disputat un total de 21 partits amb tretze triomfs del Barça, tres empats i cinc victòries del Benfica. La primera semifinal en què es van trobar va ser en la copa d'Europa de la temporada 1981/82, i el Barça va guanyar el partit d'anada (11-2) i va controlar en la tornada tot i la derrota (4-2). La campanya 1989/90 van coincidir en la copa de la CERS i després de guanyar a casa (10-4) el Barça va necessitar la pròrroga a Lisboa, on va perdre per 7-2, per accedir a la final. Novament en la copa d'Europa de la temporada 1995/96 es van trobar en la semifinal. El Barça va empatar a la pista del Benfica (3-3) i va guanyar en el partit de tornada (4-1). Les tres darreres semifinals en què s'han trobat ja ha estat en una final a quatre de la lliga europea. La temporada 2001/02 els blaugrana es van imposar en la pròrroga per 2-4 –no hi havia gol d'or–, després d'empatar a dos al final del temps reglamentari. La temporada 2012/13 van ser els portuguesos els que van passar a la final en superar al Barça en els penals (1-2) després de l'empat a quatre del final del partit. Va ser quan el Benfica va guanyar el seu únic títol de la lliga europea. La semifinal més recent va ser el curs 2013/14, disputada al Palau Blaugrana, i va acabar amb una victòria ajustada del Barça per 3-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)