Internacional

El segon doblet portuguès

Hoquei sobre patins. El Benfica i el Barcelos ja van guanyar les dues competicions europees el 1991, però amb els papers canviats. Els catalans han aconseguit sis doblets des del 1998

El Benfica, amb els catalans Guillem Trabal, Marc Torra i Jordi Adroher, va aconseguir diumenge a la seva pròpia pista, amb el títol en la lliga europea, el segon doblet continental de l'hoquei sobre patins portuguès, 25 anys després del primer. L'altre vencedor portuguès va ser el reviscolat Barcelos, que va derrotar el Vilafranca en una altra final de la copa de la CERS polèmica per l'arbitratge casolà. Els dos amfitrions van guanyar els títols i el més curiós del cas és que repeteixen, però a l'inrevés, el doblet del 1991, en una mena de renaixença esdevinguda tant per la qualitat dels jugadors portuguesos –patinadors excelsos– com per l'èxode de jugadors de l'OK Lliga atrets pel poder econòmic més gran. El 1991, el Barcelos va ser el campió d'Europa superant en la final el Roller Monza, i el Benfica es va endur la CERS derrotant en la final el Reus.

Els clubs catalans han obtingut sis doblets en tota la història. Cap altre país ha sucat dos cops en les màximes competicions continentals. La tercera competició continental, ja desapareguda, va ser la Rec opa, que es va jugar entre el 1976 i el 1996, amb tres títols catalans: Reus (1984), Barça (1987) i Noia (1988).

DOBLETS CATALANS
Lliga europea-CERS Any
Igualada-Noia
1998
Barça-Vic
2001
Barça-Voltregà
2002
Barça-Reus
2004
Barça-Vilanova
2007
Barça-Noia
2014
DOBLETS PORTUGUESOS
Barcelos-Benfica
1991
Benfica-Barcelos
2016
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)