Internacional

Impotència reversible

Hoquei sobre patins. Espanya jugarà uns quarts de l'europeu accessibles contra Alemanya tot i haver encaixat una derrota dolorosa contra Portugal (6-1), l'amfitriona i gran favorita

La reversibilitat i la voluntat d'aixecar-se després de la patacada són les úniques lectures positives que pot fer Espanya de la repassada a què la va sotmetre Portugal, l'amfitriona, dimarts a la nit en el segon partit de la fase de grups de l'europeu d'Oliveira de Azeméis (6-1). El sistema de competició relativitza els resultats de les tres primeres jornades perquè els vuit equips participants es classifiquen per als quarts de final. Amb el sistema de lligueta de les dues últimes edicions, Espanya estaria ja molt hipotecada. Portugal i Espanya, formada exclusivament per jugadors catalans, es podrien trobar novament en la final si progressessin a partir d'ara, i la desfeta de dimarts no hi tindria cap incidència numèrica. De fet, Espanya tindrà un encreuament contra Alemanya prou còmode i en les semifinals, si el pla teòric es compleix, el seu rival podria ser Itàlia, la vigent campiona. Una altra cosa és la moral. Portugal, la gran favorita, va marcar el terreny, i de quina manera. L'equip de Quim Paüls va aguantar força bé en una primera part molt digna en què la connexió entre els dos germans Bargalló i el tàndem del Vic format per Bancells i Cristian Rodríguez va funcionar d'entrada força bé i va generar perill a partir de les accions per darrere de la porteria i les combinacions ràpides. Jordi Bargalló, de penal, va neutralitzar el gol inicial, també de penal, marcat per Ricardo Barreiros. Pau Bargalló va disposar d'una directa arran d'una blava a Hélder Nunes que el porter portuguès Angelo Girão –molt inspirat–va aturar. En un contraatac, Reinaldo Ventura, que viu una segona joventut, va fer el 2-1. El gol de João Rodrigues, molt desmarcat (3-1), en els compassos inicials del segon temps va ser definitiu. Portugal, més agressiu, més ambiciós, es va menjar físicament el conjunt de Paüls i, amb un equip de gran qualitat i amb un gran fons d'armari, també va ser superior tècnicament. Curiosament, el 6-1 és el mateix resultat que va endossar l'Argentina a Espanya en la final del mundial del 2015, la darrera derrota del conjunt estatal.

ESPANYA8
SUÏSSA1

ESPANYA: Grau, Mitjans, Cristian Rodríguez, Pau Bargalló i Jordi Bargalló –inicial–; Burgaya, Bancells, Selva i Baliu. SUÏSSA: Langenegger, Gael Jiménez, Boll, Kissling i Federico Garcia –inicial–; Wyss, Wirth, Raphael Rettenmund, Gian Rettenmund i Vizio (p.s.). GOLS: 1-0 (10') J. Bargalló. 2-0 (12') Bancells. 3-0 (13') J. Bargalló. 4-0 (15') J. Bargalló (p.). 5-0 (16') Selva. 5-1 (17') Garcia (f.d) (descans). 6-1 (22') Baliu. 7-1 (35') P. Bargalló. 8-1 (36') C. Rodríguez. ÀRBITRES: Jacquart (França) i Bell (Anglaterra). Blava a Wirth. FALTES: 15 d'Espanya i 3 de Suïssa. COMENTARI: La selecció espanyola va tancar la fase de grups golejant Suïssa en un partit que va tenir poca història. En la primera meitat Espanya ja guanyava per 5-1 i en la segona el seleccionador espanyol, Quim Paüls, va donar descans als jugadors que havien tingut més minuts.
Grup A
Alemanya-Anglaterra
3-1
Itàlia-França
2-2
1r Itàlia, 7 punts; 2n França, 7 punts; 3r Alemanya, 3 punts; 4t Anglaterra, 0 punts
Grup B
Espanya-Suïssa
8-1
1r Portugal, 9 punts; 2n Espanya, 6 punts: 3r Suïssa, 3 punts; 4t Àustria, 0 punts

Itàlia empata amb França (2-2) però acaba primera

Itàlia, la vigent campiona després del títol que va obtenir a Alcobendas el 2014, va empatar ahir contra França (2-2) i va quedar primera del grup A per la millor diferència de gols global. El resultat en arribar al descans ja era d'empat a dos. Els gols dels transalpins els va fer Alessandro Verona. Per França el primer el va fer Carlo di Benedetto, el nou fitxatge del Liceo. A 1:04 del final, Carlo di Benedetto va disposar d'una directa –10a d'Itàlia– però Ricardo Gnata li va endevinar la intenció. Quan faltaven 18 segons, Itàlia va tenir també una directa en la desena francesa. El jove Giulio Cocco tampoc no va saber transformar-la en gol.