Internacional

A la semifinal contra Itàlia, actual campiona

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola va fer un bon joc i va golejar Alemanya en els quarts de l'europeu

La selecció espanyola es va classificar sense problemes per a la semifinal del campionat d'Europa i s'enfrontarà a Itàlia, l'actual campiona, en la lluita per accedir a la final. Espanya, amb un equip format per deu jugadors catalans, va fer un bon joc, sobretot en la primera meitat, i va golejar Alemanya (0-9). Els homes de Quim Paüls van sortir molt centrats a la pista i al contrari d'altres partits van marcar el primer gol molt aviat, en el minut 3. Els gols van anar arribant i en el primer quart d'hora de joc ja guanyaven per 0-7, resultat amb què es va arribar al descans. En la segona meitat la selecció espanyola va abaixar el ritme i només va fer dos gols, tots dos de Cristian Rodríguez, que en va marcar quatre en aquest partit. El seu rival en la semifinal no va tenir rival en Àustria i la va golejar per 12-1, després que en arribar al descans ja guanyés per 6-1. Els gols d'Itàlia van ser força repartits i sis jugadors van marcar; destaquen amb tres dianes Francesco Compagno i Andrea Malagoni.

ALEMANYA0
ESPANYA9

ALEMANYA: Leyer, Lucas Karschau, Milewski, Fonseca i Pereira –inicial–; Kevin Karschau, Hack, Peinke, Nusch i Glowka (p.s.). ESPANYA: Grau, Baliu, Cristian Rodríguez, Pau Bargalló i Jordi Bargalló –inicial–; Bancells, Mitjans, Selva i Burgaya. GOLS: 0-1 (3') P. Bargalló. 0-2 (8') Baliu. 0-3 (9') C. Rodríguez. 0-4 (11') C. Rodríguez. 0-5 (13') P. Bargalló. 0-6 (14') Selva (p.). 0-7 (15') Selva. 0-8 (32') C. Rodríguez. 0-9 (39') C. Rodríguez. ÀRBITRES: D. Bell (Anglaterra), X. Jacquart (França). Blava a Nusch. FALTES: 9 d'Alemanya i 14 d'Espanya.

No perd contra Itàlia des del 2003

La selecció espanyola no ha perdut contra Itàlia des de la semifinal del mundial del 2003, que també es va jugar a Oliveira de Azeméis, com aquest europeu. El 3 d'octubre d'aquell any els italians van guanyar per 3-4 i van passar a la final. En un europeu Espanya no ha perdut contra els italians des del 1996, en què va ser derrotada en el grup únic per 0-4 a la localitat italiana de Salsomaggiore. L'antecedent més recent va ser el 2014 a Alcobendas (2-2). L'europeu es va jugar en un sol grup i els italians van guanyar el títol.