Internacional

Medalla de bronze amb golejada

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola va superar Suïssa en una bona segona meitat

La selecció espanyola, amb deu jugadors catalans, es va emportar la medalla de bronze de l'europeu golejant Suïssa (7-1) en la lluita pel tercer lloc. Es la sisena vegada que Espanya acaba en el tercer lloc; l'última vegada havia estat l'any 1996, des de llavors, dos segons llocs i set títols. Suïssa va intentar plantar cara i en la primera meitat va arribar a empatar de penal abans d'arribar al descans amb un 2-1. En la segona meitat la selecció espanyola va apujar la intensitat del joc, va fer cinc gols en nou minuts i va sentenciar. En la fase de grups, Espanya i Suïssa ja s'havien enfrontat, amb victòria de la selecció espanyola per 8-1. El cinquè lloc de l'europeu va ser per a França, que va superar a Alemanya en els penals (2-1) després d'haver empatat a un gol el partit i la pròrroga. Els alemanys van disposar d'un penal a 15 segons del final del partit, i d'una falta directa en la segona meitat de la pròrroga, però no van marcar. França també va tenir una falta directa a 26 segons del final, i també la va desaprofitar. En la lluita per evitar la darrera posició, Anglaterra va guanyar Àustria per 6-1.
Graça segueix
L'assemblea de la CERH va confirmar en els càrrecs el president, el portuguès Fernando Graça, i els dos vicepresidents, el català Lluís Ferrer i l'italià Cesare Ariatti.

ESPANYA7
SUÏSSA1

ESPANYA: Puigbí, Mitjans, Cristian Rodríguez, Pau Bargalló i Jordi Bargalló –inicial–; Selva, Bancells, Burgaya i Baliu. SUÏSSA: Langenegger, Wyss, Boll, Kissling i Wirth –inicial–; Gael Jiménez, Federico Garcia i Raphael Rettermund. GOLS: 1-0 (10') Mitjans. 1-1 (16') Kissling, de penal. 2-1 (20') Jordi Bargalló (descans). 3-1 (23') Cristian Rodríguez. 4-1 (24') Bancells. 5-1 (26') Burgaya. 6-1 (31') Baliu. 7-1 (32') Mitjans. ÀRBITRES: P. Rainha i R. Torres (Portugal). Blava a Gael Jiménez. FALTES: 9 d'Espanya i 7 de Suïssa.

Portugal esmicola itàlia (2-6)

Portugal va guanyar el títol europeu després d'esmicolar Itàlia en la final (2-6), en un partit que va començar perdent per 2-0 al descans. Els portuguesos feia divuit anys que no guanyaven el campionat d'Europa –l'últim, el 1998–, i amb el suport del seu públic van saber refer-se d'un mal inici. Els italians es van avançar amb dos gols en un minut en l'inici del partit i després es van defensar bé. En la segona meitat els portuguesos van estar més encertats. Dos gols de Rafael vam empatar el partit. Ventura va fer el 2-3 de penal, i després va ser un festival que va portar el títol.