Rugbi

Rugbi

Estrena de retrobaments

Rugbi. La Santboiana i el Barça s'enfronten en la jornada inaugural de la lliga després d'un estiu de canvis en què Ricardo Martinena ha passat de la banqueta blaugrana a la direcció tècnica del degà

Un derbi sempre té components especials. Sempre agrada i motiva jugar contra equips on hi ha coneguts, excompanys o, fins i tot, amics. “Anar al Baldiri Aleu sempre és singular. És bonic jugar allà contra la Santboiana”, reconeix Pol Pla, jugador del Barça de rugbi que avui (16 h, Esport 3) visita el feu del conjunt del Baix Llobregat en la jornada inaugural de la divisió d'honor d'enguany.

“El partit arriba amb els dos equips en una fase molt prematura. Als dos conjunts ens falta molt de rodatge”, considera Ricardo Martinena, més conegut com a Maño, que aquest estiu ha passat de la banqueta blaugrana a la direcció esportiva de la Santboiana, el degà del rugbi espanyol. Martinena, un dels grans artífexs de l'ascens de categoria del Barça fa dos anys, va avisar el club a l'equador del curs que considerava que s'havia de fer un salt qualitatiu dins la secció i fer-la professional. No va ser així i Martinena va ser temptat per la Santboiana per fer de director tècnic, dirigir un projecte de millora d'entrenadors i formar part de l'staff de Lewis Williams conduint l'atac de l'equip del Baix Llobregat. “Sempre es diu que els jugadors espanyols no tenen nivell, però qui no té nivell són els entrenadors. Si es millora en aquest aspecte, el talent es quedarà a casa i millorarem. Aquesta és la meva funció”, explica Martinena. Mesos després d'haver canviat de casa, Maño es tornarà a veure amb el cos tècnic i els jugadors amb els quals ha compartit els darrers quatre cursos. “Serà un partit especial. És clar. Aprecio molts els xavals. És una història que va passar però que mai oblidaré”, recorda l'actual director tècnic de la Santboiana, que considera que la millor arma del Barça és la seva actitud. “No es rendeixen mai. Lluiten des del primer minut fins a l'últim. Per això han arribat on són”, hi afegeix Martinena, que recorda que la Santboiana encara no podrà disposar de tres dels nous reforços d'enguany.

Relleu neozelandès

A la banqueta blaugrana hi haurà Stacy Duvenage, que havia estat el segon entrenador de Martinena. “M'estic prenent pastilles per dormir per aturar els nervis. Sempre havia somniat això i ara ja ho tinc. Estic com un nen amb les joguines noves de Nadal”, reconeix el tècnic neozelandès, que considera que l'equip arriba al partit d'avui contra la Santboiana en un estat de forma “correcte” pel punt de la temporada en què estan. “Les pretemporades sempre creus que podrien ser millors. Falten jugadors, l'agost és un mes complicat...”, diu Duvenage, que assegura que prefereix veure's les cares amb la Santboiana ara que quan estigui més rodat. “És un camp complicat per la història, perquè ja fa temps que juguen junts, perquè té un cos tècnic molt experimentat i per moltes coses més. Però és el que toca i intentarem fer un bon paper al Baldiri Aleu”, analitza el neozelandès, que podrà disposar dels cinc fitxatges nous i dels dos jugadors olímpics, Pol Pla i Joan Losada, que es van començar a entrenar més tard que els seus companys. “Ens costa tornar al rugbi a 15 després de jugar en els Jocs Olímpics a rugbi a 7. A més, estem fent canvis respecte als anys del Maño”, comenta Losada, que explica que el nou Barça de Duvenage vol endurir molt més la defensa i es vol marcar el play-off com a objectiu. El duel d'avui contra la Santboiana serà una revàlida per començar.

És un camp complicat, ells fa temps que treballen junts i el cos tècnic és experimentat
Stacy Duvenage
Entrenador del barça
Sempre havia somniat ser entrenador del Barça i ara ja ha arribat l'hora del debut. Estic com un nen amb joguines noves
Serà especial. Aprecio molts els xavals. És una història que mai oblidaré
Ricardo Martinena
director tècnic de la santboiana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)