Esports de muntanya

Més de 700 corredors a la marató de l'Ardenya

Curses de muntanya. Isaac Riera i Louise Brown van guanyar la cursa més llarga, de 63 quilòmetres, després de 6h33:46 i 8h38:40

La setena edició de la marató de l'Ardenya va superar dissabte els 700 participants entre els que van fer els recorreguts de 63, 42, 21 i 10 quilòmetres. La prova repartia punts ITRA per als participants que l'acabessin, quatre en la marató i mitja, dos en la marató i un en la mitja.

En el més llarg, la marató i mitja, el vencedor va ser Isaac Riera (Diedre), amb un temps de 6h33:46. Dani Parés (Viusport) va ser segon a 3 minuts i Jordi Camprubí tercer a 14. Louise Brown (Montseny) va guanyar el recorregut més llarg en dones amb 8h38:40. Gemma Avellí (Matxacuca) va ser segona i primera veterana. La tercera dona a completar els 63 quilòmetres –la van acabar 70 corredors–va ser Magdalena Jonikas.

En la marató, amb més de 100 finishers, els vencedors van ser Daniel Cazalla i Paloma Lobera (Matxacuca), amb uns temps de 3h48:33 i 4h45:02. Abdel Mouj i Javi Paniello van ser segon i tercer i el podi femení el completaven Imma Boada (Ronhill) i Esther Franch (Trail Running Girona).

Els podis de la mitja van ser per a Eduard Hernández (Matxacuca), Adrià Canimas i Marc Carós (Inverse), i Laia Guàrdia (Santfeliu Corre), Eva Montero i Laura Rius. 320 participants van creuar l'arribada en els 21 quilòmetres i 200 en els 10, els més ràpids dels quals van ser Diarga Gano i Anna Bello.