Esports de muntanya

alpinisme

Cadiach reinicia el repte

Alpinisme. Marxarà diumenge per intentar coronar sense l’ajut d’oxigen embotellat el Broad Peak (8.047), l’únic vuitmil que li falta

Òscar Cadiach marxa diumenge cap a Islamabad amb l’objectiu d’assaltar per fi el Broad Peak (8.047 m), l’únic dels catorze vuitmils que li falta. Ferran Latorre es va convertir en el primer català a completar la col·lecció, però el tarragoní aspira a esdevenir el primer alpinista del Principat que ho aconsegueix sense l’ajut d’oxigen embotellat, i en el divuitè en la història. Latorre va recórrer a l’oxigen només a l’Everest. “Vaig començar a fer els cims sense oxigen i he de ser fidel a la meva filosofia, a la meva ètica”, va declarar ahir Cadiach, que l’any 2014 es va quedar a l’avantcim del Broak Peak, a només 22 metres. Tampoc no el va poder coronar en les expedicions del 2015 i el 2016. Ara, en la seva 66a expedició a l’Himàlaia, tindrà el suport d’Ali Sadpara; el pakistanès del primer Nanga Parbat hivernal de la història i un expert que ha trepitjat dos cops el cim del Broad Peak s’unirà al grup, compost per alpinistes internacionals, al camp base. Cadiach va demanar ahir el suport de sant Magí, el patró de Tarragona, fent una ofrena tibetana denominada puya –va dipositar banderoles d’oracions del Nepal a l’estàtua–en un acte realitzat al Mare Internum, entre les platges del Miracle i l’Arrabassada. El tarragoní va avançar la cerimònia que es fa habitualment a les grans glaceres als peus del Karakorum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)