Golf

Golf

El campió de l’US Open

Brooks Koepka, l’atleta del golf

És el setè guanyador primerenc seguit d’un ‘major’

Diu que s’avorreix mirant el golf per la televisió

Els grans tor­ne­jos de la PGA d’aquests temps en què el golf no té un domi­na­dor clar sem­blen tots reser­vats a un gua­nya­dor ines­pe­rat. El mes d’abril, a Augusta, la sor­presa va por­tar el nom de Ser­gio García i aquest cap de set­mana, en la 117a edició del US Open, ha estat el nord-ame­ricà Bro­oks Koepka qui s’ha obert pas per empor­tar-se el tri­omf. Koepka, deu anys més jove que García, pro­met, a més, un futur esplen­dorós. Els seus noms se sumen, en tot cas, als de Jason Day, Danny Willett, Dus­tin John­son, Hen­rik Sten­son i Jimmy Walker, tots ple­gats gua­nya­dors pri­me­rencs dels set últims grans. Sigui com sigui, diu­menge a Erin Hills Bro­oks Koepka va escom­brar Brian Har­mon i Hideki Mat­suyama, que lide­ra­ven la clas­si­fi­cació, pro­ta­go­nit­zant una jor­nada memo­ra­ble. De seguida va pren­dre el coman­da­ment i, en una segona part del recor­re­gut impres­si­o­nant, va sig­nar qua­tre forats sota el par con­se­cu­tius, entre el 15 i el 18, que, a més, li van donar la victòria final i li van per­me­tre pre­sen­tar una tar­geta de 67 cops (-5), que el feia igua­lar el rècord del tor­neig, fins ara en pos­sessió del nord-irlandès Rory McIl­roy, amb un total de -16 (67, 70, 68 i 67 cops en les qua­tre jor­na­des).

La figura atlètica de Bro­oks Koepka l’apropa més al físic dels pro­fes­si­o­nals dels esports d’acció que tant li agra­den que no pas als gol­fis­tes. Més d’una vegada ha reco­ne­gut que s’avor­reix quan mira golf a la tele­visió i que s’estima més veure beis­bol, l’esport que ha prac­ti­cat algun dels seus fami­li­ars. De fet, Koepka va arri­bar al golf en un camp públic de la seva Flo­rida natal, com a con­seqüència de l’acci­dent de cotxe que va viure quan tenia deu anys, quan els seus pares el van voler allu­nyar dels esports de màxima acció que ja ales­ho­res el fas­ci­na­ven.

Va pas­sar el temps i, quan tenia 20 anys i havia dei­xat enrere uns estu­dis uni­ver­si­ta­ris no gaire reei­xits a Flo­rida State, el que avui és el campió del US Open va que­dar fora de l’escola de clas­si­fi­cació del PGA Tour. La decepció no el va fer llançar la tova­llola i va deci­dir emi­grar a Europa per, pri­mer, par­ti­ci­par en el Cha­llenge Tour i, més tard, en l’Euro­pean Tour. Van ser dues tem­po­ra­des d’un apre­nen­tatge dur, en què es va for­jar com a espor­tista i va créixer com a per­sona. Els qui el conei­xen diuen, de fet, que el seu pas per la segona divisió al Vell Con­ti­nent, allu­nyat del gla­mur dels enllu­er­na­dors camps nord-ame­ri­cans, va ser una decisió molt encer­tada. El cas és que, de tor­nada als Estats Units, el 2015, Bro­oks Koepka va gua­nyar el seu pri­mer tor­neig a Pho­e­nix i es va col·locar entre els 25 millors gol­fis­tes del món, una posició de la qual ja no ha bai­xat. Ara mateix, el seu tri­omf a Erin Hills l’ha situat en el top 10, des­plaçant en la posició desena el basc Jon Rahm.

Tres xifres
sobre el campió del US Open.
27
anys
va complir el 3 de maig passat. Va néixer el 1990 a West Palm Beach (Florida).
10è
en el rànquing
mundial després del seu triomf a Erin Hills.
1a
vegada
que guanya un ‘major’.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)