Esport i política

L’Ajuntament de Barcelona resta credibilitat a l’enquesta de la UFEC

Política esportiva. La comissionada d’Esports es mostra dolguda i dubta de l’estudi que assenyala que els clubs suspenen la gestió municipal

Una set­mana després que la Unió de Fede­ra­ci­ons Espor­ti­ves de Cata­lu­nya (UFEC) publiqués un estudi que cons­tata que les enti­tats espor­ti­ves fede­ra­des de la ciu­tat de Bar­ce­lona sus­pe­nen la gestió muni­ci­pal, l’Ajun­ta­ment bar­ce­loní ha vol­gut des­ta­car la seva feina i s’ha mos­trat crític amb la publi­cació de l’orga­nisme que aplega les fede­ra­ci­ons espor­ti­ves de Cata­lu­nya. En parau­les de la comis­si­o­nada d’Esports, Marta Car­ranza: “L’enquesta ens ha sob­tat. Amb un punt, fins i tot, de dolor. He par­lat amb pre­si­dents de fede­ra­ci­ons i de clubs que m’asse­gu­ren que no hi estan d’acord.”

L’estudi, ela­bo­rat per l’empresa Feed-back, pro­voca dub­tes a Car­ranza. “Les coses s’han de fer bé. Par­len, per exem­ple, d’un uni­vers de 1.103 enti­tats, que són els clubs fede­rats. Però aquest no és el nom­bre de totes les enti­tats espor­ti­ves amb les quals tre­ba­lla l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona. N’hi ha mol­tes més”, lamenta, en aquest sen­tit. “Diuen que han par­lat amb un res­pon­sa­ble de cada club, però no diuen qui és. I les res­pos­tes reflec­tei­xen l’opinió d’aquest res­pon­sa­ble”, comenta també.

D’altra banda, Marta Car­ranza asse­nyala direc­ta­ment la UFEC com a res­pon­sa­ble de la insa­tis­facció dels clubs pel des­co­nei­xe­ment de les línies de sub­venció muni­ci­pal que revela l’enquesta de Feed-back perquè, fins aquest any, ha estat qui ha ges­ti­o­nat l’Ofi­cina d’Atenció als Clubs. “Per tal que les enti­tats espor­ti­ves esti­guin ben infor­ma­des davant dels can­vis de model admi­nis­tra­tiu que hi ha hagut en els últims temps, a final de l’altre man­dat es va crear l’Ofi­cina d’Atenció als Clubs, a la qual nosal­tres hem donat suport i que, fins aquest any, ges­ti­o­nava la UFEC. Per tant, molta de la insa­tis­facció que diu l’enquesta que hi ha en aquest àmbit està pro­vo­cada per la mateixa UFEC.”

Enguany, després del ven­ci­ment del con­veni de qua­tre anys entre el con­sis­tori bar­ce­loní i l’orga­nisme pre­si­dit per Gerard Esteva, la gestió de l’Ofi­cina d’Atenció als Clubs s’ha posat a con­curs públic i la UFEC no s’hi ha pre­sen­tat. L’ofi­cina començarà a fun­ci­o­nar de nou en breu, ges­ti­o­nada per dues empre­ses que tre­ba­lla­ran com a UTE. A l’Ajun­ta­ment subrat­llen la coin­cidència de l’apa­rició de l’enquesta de Feed-back amb la nova con­cessió de l’Ofi­cina d’Atenció als Clubs. “Estan enfa­dats, però nosal­tres no podem ator­gar un ser­vei a dit”, sen­ten­cia la comis­si­o­nada.

MARTA CARRANZA

L’enquesta ens ha sobtat. He parlat amb presidents de federacions i de clubs que asseguren que no hi estan d’acord
Parlen d’un univers de 1.103 entitats, que són els clubs federats. Però a l’Ajuntament treballem amb moltes més

L’enquesta de l’Ajuntament

L’Ajuntament barceloní respon a l’estudi de la UFEC amb l’enquesta d’hàbits esportius de la població adulta de Barcelona, que va fer l’any passat, segons la qual el 71,6% dels barcelonins practiquen esport, 16 punts més que al 2013; entre les dones s’ha incrementat la pràctica esportiva fins a un 69,2%, per un 74,4% dels homes; el 50,1% dels habitants de Barcelona que fan esport utilitzen instal·lacions esportives, mentre que un 45,2% no ho fan i només el 7,2% dels qui practiquen esport tenen llicència federativa. Una dada, aquesta última, clarament dirigida a la UFEC. Marta Carranza subratlla que treballa amb indicadors que, com l’enquesta d’hàbits esportius, li permeten copsar el pols de la ciutat en l’àmbit esportiu. La comissionada destaca, d’altra banda, que el creixement de l’activitat física a Barcelona ha tingut lloc a les zones on més calia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)