Esport i política

Fan un manifest contra la ILP que impulsa la UFEC

Política esportiva. Pel col·legi de professionals de l’activitat física el text de la nova llei de l’esport privatitzaria el sector i posaria en perill la formació

El Col·legi de Pro­fes­si­o­nals de l’Acti­vi­tat Física de l’Esport de Cata­lu­nya (COPLEFC) ha fet públic un mani­fest on mos­tra el seu rebuig “més clar i con­tun­dent” al procés que està seguint la UFEC per a la tra­mi­tació d’una nova llei de l’esport a Cata­lu­nya a través d’una ini­ci­a­tiva legis­la­tiva popu­lar (ILP). Segons el pre­si­dent del col·legi, Pere Manuel i Gutiérrez, si la pro­posta de la UFEC tirés enda­vant hi hau­ria una pri­va­tit­zació gene­ral del sec­tor espor­tiu a Cata­lu­nya i es posa­ria en perill la for­mació dels pro­fes­si­o­nals de l’esport i l’acti­vi­tat física.

“La nos­tra pre­o­cu­pació no és gratuïta perquè a la llei que regu­lava l’exer­cici de les pro­fes­si­ons físiques que es va apro­var el 2015 la UFEC ja hi va colar a última hora un punt addi­ci­o­nal que per­me­tia als pre­si­dents de les fede­ra­ci­ons expe­dir titu­la­ci­ons”, asse­nyala el pre­si­dent del col·legi. “L’acti­vi­tat física –hi afe­geix– és molt més que el 27 per cent que repre­senta el sec­tor fede­ra­tiu i per tant la cre­ació de la Unió Espor­tiva de Cata­lu­nya (UEC) que pro­posa la ILP no seria repre­sen­ta­tiva.” “L’esport té deri­va­des molt més enllà de la pròpia com­pe­tició, com la sani­tat, la salut, la cohesió i la inte­gració”, diu Manuel, que també adver­teix que en el text no es té en compte l’admi­nis­tració local. “És un canvi radi­cal perquè des­a­pa­reix la col·labo­ració entre l’àmbit públic i el pri­vat i tota l’acti­vi­tat passa sota un paraigües pri­vat” rebla a el pre­si­dent del col·legi, que con­si­dera la pro­posta de la Secre­ta­ria Gene­ral de l’Esport molt més asse­nyada.

“La UFEC ni ens ha con­vi­dat a cap taula i amb el govern sí que hem pogut fer les nos­tres pun­tu­a­lit­za­ci­ons”. De fet, el col·legi manté que la ILP no té raó de ser perquè en el Pacte Naci­o­nal per l’Acti­vi­tat Física i l’Esport “ja s’esta­blia les bases de la nova pro­posta de pro­jecte de la llei de l’esport i l’acti­vi­tat física.

El mani­fest del col·legi arriba just quan han de començar les nego­ci­a­ci­ons entre el govern i la UFEC per mirar de pre­sen­tar un text únic al Par­la­ment per a a la nova llei.

El mani­fest publi­cat pel col·legi adver­teix també que l’estruc­tura i els orga­nis­mes ads­crits a la SGE des­a­pa­rei­xe­ran i que la mateixa secre­ta­ria que­da­ria “sense con­tin­gut” amb la cre­ació de la UEC. “La capa­ci­tat de recap­tació i dis­tri­bució de sub­ven­ci­ons recau­ria en mans pri­va­des perquè la UEC seria l’encar­re­gada de ges­ti­o­nar aquests fons”, diu el col·legi, que també adver­teix que una llicència obli­gatòria seria “una bar­rera d’accés” a la pràctica espor­tiva.

També alerta sobre la pos­si­ble des­a­pa­rició del Tri­bu­nal Català de l’Esport, la des­a­pa­rició del Regis­tre d’Enti­tats Espor­ti­ves; lamenta que no es faci cap referència a la Unió de Con­sells Espor­tius, als pro­fes­si­o­nals de l’esport qua­li­fi­cats.

PROTAGONISTA

La creació d’una Unió Esportiva de Catalunya no seria representativa del sector de l’activitat física a Catalunya
La proposta de la SGE és més assenyada, no proposa una privatització total
Pere Manuel i Gutiérrez
PRESIDENT DEL COPLEFC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)