Esport i política

La UFEC defensa la creació de la Unió d’Esports de Catalunya

Política esportiva. Respon a les crítiques del col·legi de professionals de l’esport dient que la nova organització no tindrà afany de lucre i emularà les organitzacions d’altres països

La UFEC defensa en un comu­ni­cat la seva ini­ci­a­tiva legis­la­tiva popu­lar (ILP) per a una nova llei de l’esport davant les crítiques que va rebre del Col·legi de Pro­fes­si­o­nals de l’Acti­vi­tat Física i l’Esport de Cata­lu­nya (COPLEFC), que aler­tava del perill de pri­va­tit­zar el sec­tor a través d’una futura Unió d’Esports de Cata­lu­nya (UEC). “La unió que es pro­posa pretén ser l’orga­nisme repre­sen­ta­tiu de les enti­tats pri­va­des sense afany de lucre emu­lant les orga­nit­za­ci­ons d’altres sis­te­mes espor­tius”, asse­nyala el comu­ni­cat de la UFEC, que recorda que és un man­dat del movi­ment olímpic que en les orga­nit­za­ci­ons espor­ti­ves “no hi hagi inter­venció de les admi­nis­tra­ci­ons públi­ques”.

La UFEC asse­gura que el pacte naci­o­nal i la pro­posta de llei de la Secre­ta­ria Gene­ral de l’Esport (SGE) “recull ínte­gra­ment” la pro­posta de llei que impul­sen les fede­ra­ci­ons amb la seva ILP. “Exis­teix un acord entre les fede­ra­ci­ons i la SGE perquè aquesta última lideri la suma de pro­pos­tes al text”, asse­nyala el comu­ni­cat, en què es con­vida el col·legi a tro­bar espais d’entesa.

La UFEC també nega que la futura llei supri­meixi els cen­tres d’edu­cació reco­ne­guts sinó que s’hi afe­girà la UEC, ja que aquesta és una “rei­vin­di­cació històrica” de les fede­ra­ci­ons. També asse­gura que els cri­te­ris de dis­tri­bució de les sub­ven­ci­ons segui­ran el model actual de con­cer­tació de la SGE.

Les llicències

Sobre l’acu­sació del col·legi que amb la nova llei s’obli­ga­ria qual­se­vol prac­ti­cant d’una acti­vi­tat espor­tiva a pagar una llicència a una fede­ració, la UFEC asse­nyala que vol “dotar de coherència l’actual sis­tema”. “Ara ja s’obliga a acre­di­tar-ne una ja sigui fede­ra­tiva, esco­lar o d’acti­vi­tat física, però volem que la nova llicència sigui un ver­ta­der títol admi­nis­tra­tiu i que el preu sigui deter­mi­nant pel Par­la­ment de Cata­lu­nya com a preu públic i que la seva emissió es dele­gui a la UEC i a les seves enti­tats”, afe­geix.

Res­pecte al Tri­bu­nal Català de l’Esport, la ILP aposta, segons la UFEC, pels meca­nis­mes actu­als de reso­lució de con­flic­tes, com ara l’arbi­tratge i la medi­ació. Sobre la des­a­pa­rició del regis­tre d’enti­tats espor­ti­ves, la UFEC també con­si­dera que davant la manca de recur­sos del regis­tre és millor que la Gene­ra­li­tat assu­meixi aquest regis­tre. També nega que, com diu el col·legi, amb la nova llei hagi de peri­llar la Unió de Con­sells i la mateixa UFEC i que es posi en perill la regu­lació dels pro­fes­si­o­nals de l’esport, ja que es man­tindrà la llei del 2008 en aquest àmbit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)