Patinatge

Pere Marsinyach guanya la plata i Carla Escrich, el bronze

Patinatge. El cardoní repeteix el subcampionat mundial de l’any passat, i només el supera l’italià Luca Lucaroni, que aconsegueix el seu quart títol consecutiu

Els catalans Pere Marsinyach i Carla Escrich van pujar al podi al Palau Sant Jordi en el lliure del mundial davant un públic entregat. El de Cardona va guanyar la medalla de plata i la de Caldes d’Estrac es va penjar la de bronze. Pere Marsinyach va repetir el subcampionat mundial que va aconseguir l’any passat, mentre que Carla Escrich va pujar per primera vegada al podi, millorant la quarta plaça de fa un any.

Amb un programa llarg molt emotiu inspirat en La volta al món en vuitanta dies, Pere Marsinyach va sumar 225.84 punts i només va ser superat per l’italià Luca Lucaroni, el gran favorit, que es va emportar el seu quart títol mundial de manera consecutiva amb 247.72 punts. El patinador del Foment Cardoní va millorar una posició respecte al programa curt, en què va ser tercer, i va superar al madrileny Sergio Canales, del Reus Deportiu, que va acabar en la tercera plaça amb 207.72, i per primera vegada va pujar a un podi mundial, l’any passat va ser quart. La cinquena posició la va ocupar el terrassenc Llorenç Álvarez (CP Ripollet) amb 188.61 punts, amb el qual va millorar les dues sisenes places que va aconseguir en els dos darrers mundials.

Carla Escrich va guanyar brillantment la medalla de bronze, millorant la quarta posició que va aconseguir en el darrer mundial de l’any passat. La patinadora del CP Caldes d’Estrac defensava la tercera plaça que havia aconseguit en el programa curt, i ho va aconseguir. Amb un programa llarg inspirat en el mite de Joana d’Arc va sumar un total de 144.06 i va mantenir al darrere la italiana Michela Cima, que es va quedar amb 142.26 punts. En el programa llarg Cima va sumar un punt més (91.83 per 90.85), però la catalana va mantenir l’avantatge de més de dos punts que tenia des del curt. Les dues primeres posicions van ser per a patinadores italianes. El títol mundial el va guanyar Rebecca Tarlazzi amb 167.07 punts superant la seva compatriota Letizia Ghiroldi, que va arribar als 165.17 punts. La catalana Núria Gas va finalitzar en la novena posició (98.68), mentre que la gallega Nadia Iglesias del Reus Deportiu va ser dotzena (89.52). Sara Castillo, de Parets del Vallès i que competeix pel Brasil, va ser sisena (104.11).

Lliure masculí
1r. Luca Lucaroni (Itàlia) 247.72
2n. Pere Marsinyach 225.84
3r. Sergio Canales (Espanya) 207.72
5è. Llorenç Álvarez 188.61
Lliure femení
1a. Rebecca Tarlazzi (Itàlia) 167.07
2a. Letizia Ghiroldi (Itàlia) 165.17
3a. Carla Escrich 144.06
9a. Núria Gas 98.68
12a. Nadia Iglesias (Espanya) 89.52
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)